MojAndroid

Operátor O2 dnes na tlačovej konferencii oznámil zrušenie roamingových poplatkov v susednej Českej republike. Po novom tak zákazníci operátora v Čechách nebudú platiť “roamingových” 28,8 centa za minútu  ako doteraz, ale len 13 centov. Operátor úplne ruší aj poplatok za prijatý hovor, ktorý doteraz predstavoval 8,4 centa za minútu. Zmena sa týka aj internetových dát, ktoré doteraz stáli 54 centov za MB. Tie sa takisto dostávajú na domácu úroveň a zákazníci môžu v ČR využívať aj svoje internetové balíčky.

Nové podmienky, ktoré fakticky rušia roaming O2 v Čechách, sa týkajú všetkých zákazníkov operátora, či už využívajú predplatené karty alebo rôzne paušály. Zmena bude realizovaná automaticky, zákazník si nemusí nič nastavovať ani platiť. Od 10. júna tak môžu zákazníci všetkých programov volať, SMS-kovať, MMS-kovať a využívať internet v Českej republike za rovnaké ceny ako na Slovensku. Hovory, SMS, MMS a dáta sú odteraz súčasťou programov tak ako na Slovensku – čerpanie predplatených minút, internetu a správ, s rovnakými cenami a výhodami. Napríklad s programom O2 Fér si zákazníci môžu užívať volania do siete O2 SK po 1. minúte zdarma, zákazníci s O2 Paušálom môžu míňať predplatené minúty, posielať neobmedzené SMS správy a surfovať na internet ako by boli doma na Slovensku a podnikateľov s programom O2 Moja Firma ochráni cenový strop aj keď budú volať v Čechách úplne neobmedzene.

Uvedené podmienky platia v Čechách len v sieti českého O2, podľa informácií, ktoré odzneli na tlačovke, však každý zákazník O2 bude pri návšteve krajiny automaticky prihlásený práve do tejto siete. Jej zmena dokonca nebude možná ani manuálne, takže sa netreba obávať situácie, kedy by sa zákazník nechtiac prihlásil do inej mobilnej siete a boli mu účtované roamingové poplatky.

O2 Extra výhody

O2 v rámci svojho lojalitného programu ponúka pre všetkých svojich zákazníkov aj ďalšie výhody, ktoré môžu pri návšteve Českej republiky využiť. Ide napríklad o 25% zľavu na obojsmerný lístok Bratislava – Brno – Praha s prepravcom Eurolines, 50% zľavu na celodenný lístok vlakom po ČR, až 19% zľavu na akýkoľvek nápoj v kaviarňach Starbucks v Českej republike, resp. zľavu na ubytovanie vo vybraných hoteloch so spoločnosťou EA Hotels. Viac informácií nájdete na http://www.extravyhody.o2.sk alebo priamo v mobilnej aplikácii O2 Extra výhody. Zákazník si môže vygenerovať kód vopred, alebo bezplatne aj priamo v ČR.

O2 zrušenie roamingu v Čechách

Zdroj: O2

10.6.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+