MojAndroid

Huawei dnes oficiálne predstavil nový 8-jadrový čip, ktorý má svojim výkonom konkurovať najvýkonnejšiemu procesoru spoločnosti Qualcomm. Novinka nesie názov Kirin 920 a je založená na technológii big.LITTLE, pri ktorej používa štyri jadrá Cortex A15 s taktom 2 GHz, spolu so štvoricou jadier taktovaných na 1.3-1.6GHz. Jej súčasťou je aj výkonná grafická jednotka Mali-T628 s podporou rozlíšení až do 2560×1600 px.

Inými parametrami je napríklad podpora štandardu LTE Cat 6, ktorý umožňuje prenos dát rýchlosťami až do 300 Mbps, samozrejmosťou je pre Kirin 920 aj podpora pre VoLTE (voice over LTE). Už predchádzajúce benchmarky naznačovali, že Huawei sa bude môcť s novým čipom rovnať aj velikánom akým je práve Snapdragon 805. V AnTuTu dosiahol skóre 37363 bodov, čo je len o niekoľko stoviek menej (37,780) ako v prípade čipu od Qualcommu. Osemjadrový Kirin 920 by sa mohol objaviť už v pripravovanom modeli Huawei Mulan, o ktorého existencii sme sa dozvedeli len včera.

Zdroj: phonearena

6.6.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+