MojAndroid

Spoločnosť LG dnes v Londýne oficiálne predstavila nástupcu minuloročnej vlajkovej lode LG G2. Novinka s označením G3 je skutočným skvostom medzi smartfónmi. Nielenže sa chváli veľkým 5,5 palcovým displejom s QHD rozlíšením, ale aj telom vyrobeným z polykarbonátu, ktorého rozmery nepresiahli 146.3 x 74.6 x 9.1 mm. Tie sú mimochodom porovnateľné s HTC One M8 (146.4 x 70.6 x 9.4 mm), Sony Xperiou Z2 (146.8 x 73.3 x 8.2 mm), či Samsungom Galaxy S5 (142 x 72.5 x 8.1 mm ). LG G3 však prináša množstvo ďalších vylepšení, ktoré z neho robia jeden z najlepších smartfónov na trhu a nepochybne má tie najlepšie predpoklady stať sa jednotkou na trhu.

Ako sme už v úvode spomínali, nový LG G3 disponuje 5,5 palcovým displejom s rozlíšením 2560×1440 px, čo predstavuje hustotu 534 pixelov na palec. Rámik okolo displeja je skutočne minimálny, vďaka čomu sa ho výrobcovi podarilo vsadiť do tela s rozmermi podobných zariadeniam s displejom veľkým do 5,2 palca. LG G3 poháňa procesor Snapdragon 801 taktovaný na frekvenciu 2,5 GHz, ktorému sekundujú 2 alebo 3 GB RAM a to v závislosti od veľkosti vnútorného úložiska s kapacitou 16 GB alebo 32 GB. To je možné rozšíriť aj pomocou pamäťových kariet o ďalších 128 GB. Dôležitou súčasťou telefónu je aj reproduktor s výkonom až 1W.

lgg3colorsrear

Aj LG G3 ostal verný ovládacím prvkom na zadnej strane, ktoré dopĺňa ešte 13 Mpix fotoaparát s automatickým laserovým zaostrovaním a duálny LED blesk . Ide o jeden z prvých smartfónov, ktoré túto technológiu používajú. Pomôcť by mala najmä pri rýchlom zaostrovaní nielen počas dňa, ale aj v noci, či pri zhoršených svetelných podmienkach. Vytvárať lepšie fotografie v týchto situáciach má pomôcť aj optická stabilizácia OIS+, dobre známa zo smartfónu LG G Pro 2. Majitelia LG G3 sa môžu tešiť aj na novú Touch&shoot aplikáciu fotoaparátu, ktorá je zameraná predovšetkým na jednoduchosť a praktickosť. Už samozrejmosťou je v dnešnej dobe aj predná kamera s rozlíšením 2,1 Mpix a funkcie pre vytváranie selfie fotografií pomocou gesta rúk.

Novinka prichádza na trh s najnovším Androidom 4.4.2 KitKat, ktorý je doplnený o používateľskú nadstavbu LG UI. Táto opäť prichádza s mnohými vylepšeniami a novinkami, ktoré ju robia ešte viac atraktívnejšou. Grafické spracovanie sa nesie vo flatovom štýle a nechýbajú ani funkcie ako Knock Code, či Slim klávesnica, ktorá okrem prediktívneho písania ponúka aj možnosť úpravy svojej výšky. Úplnou novinkou je inteligentný režim Smart Notice, ktorý sleduje zvyky používateľa a navrhuje rôzne akcie na základe rôznych kritérií. Napríklad vám môže navrhnúť odinštalovať aplikácie, ktoré ste už dva mesiace nepoužívali alebo ponúkne možnosť zapnúť WiFi v prípade, že ste dorazili do kancelárie alebo domov.

  • Klávesnica “Smart Keyboard” – Adaptívna technológia sa učí písať rýchlo a bez chýb. Až o 75 % znižuje chybovosť vďaka sledovaniu a analyzovaniu spôsobu písania. Rozloženie jednotlivých kláves môže byť upravené podľa frekvencie užívania, čo písanie ďalej zrýchľuje. Pomáha tomu aj výška klávesnice, ktorá lepšie vyhovuje palcom.
  • Upomienky “Smart Notice“ – Odporúča miesta podľa toho, ako vás pozná, pripomína odpovedať na zmeškaný hovor alebo navrhuje odinštalovanie nepoužívaných aplikácií. Šikovná osobná asistentka s veľkou jazykovou vybavenosťou sa skrýva pod jednoduchým “Smart Notice”.
  • Zabezpečenie “Smart Security” – Odomykanie telefónu pomocou vyťukania perzonifikovaného Knock Code je nielen bezpečné, ale aj rýchle. Funkcia KnockON navyše umožňuje skontrolovanie času alebo rovno odomknutie telefónu bez nutnosti stláčania akéhokoľvek tlačidla. Zabezpečenie osobných dokumentov Content Lock je užitočné nielen pri pripojení k počítaču. Zamknuté a podľa potreby aj neviditeľné dokumenty môžu byt uložené ako v internej pamäti, tak na microSD karte. Vzdialené zablokovanie telefónu Kill Switch ochráni všetky dáta pred zneužitím v prípade krádeže alebo straty. Kill switch navyše ponúka okrem toho aj možnosť kompletného zmazania či antivírovú kontrolu.

lgg3group

O konektivitu sa na LG G3 stará WiFi s podporou štandardou 802.11 a/b/g/n/ac, vysokorýchlostné mobilné siete HSPA+ a LTE 4. kategórie. Nechýba podpora NFC, Miracast, DLNA a dokonca aj FM rádia.

Jednou z hlavných výhod predchodcu bola veľká batéria s kapacitou 3000 mAh, ktorú nájdeme aj v LG G3, je však vymeniteľná a navyše podporuje aj bezdrôtové nabíjanie. LG nezabudol ani na príslušenstvo a už v predstihu predstavil púzdro QuickCircle určené pre ochranu nového smartfónu. Púzdro sa od ostatných na trhu odlišuje otvorom v tvare kruhu, ktorý umožní používateľom využívať niekoľko funkcií smartfónu bez toho, aby museli otvoriť predný kryt.

Náš tip
LG G3 QuickCircle: Nový obal pre LG G3 predstavený

LG G3 sa má na trhu objaviť v čiernej, bielej, zlatej a ďalších farbách už v nasledovných týždňoch za zatiaľ neznámu cenu. Dostupnosť na Slovensku zisťujeme a budeme vás o nej informovať.

Doplnené: Vlajkový model LG G3 bude na slovenskom trhu k dispozícii od 1. júla za odporúčanú cenu 593 EUR (16 GB) a 630 EUR (32 GB). Telefón budú ponúkať aj operátori Orange a T-Mobile.

ŽIVÉ FOTOGRAFIE

ŽIVÉ FOTOGRAFIE – Púzdro + používateľské prostredie

27.5.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+