MojAndroid

Na trhu s inteligentnými hodinkami sa točia veľké peniaze a Samsung si to dobre uvedomuje. Patentový úrad Spojených štátov nedávno zverejnil patentové podanie z augusta minulého roka, ktorým Samsung ukazuje nápad vytvoriť inteligentné hodinky v kruhovom tvare. Na prvý pohľad sa môže zdať, že patent je viac než podobný s pripravovanými Moto 360. Spoločnosť však spomína niekoľko odlišností, ktoré by sa mohli postarať o popularitu u používateľov. Ide hlavne o spôsob nosenia hodín a bezdotykové ovládanie.

Spôsob, ktorým sa takéto hodinky odlišujú od konkurencie spočíva hlavne v ich flexibilite. Hlavnú jednotku hodiniek môžete totižto vybrať z náramku a nosiť ju ako náhrdelník, v púzdre s klipom, ako prívesok na kľúče alebo len voľne vo vrecku. Samsung sa rozhodol vylepšiť aj umiestnenie fotoaparátu na náramku, ktorý je tentokrát o niečo nižšie. Vďaka tomu sa vyvarujete vykrútenému zápästiu pri snímaní fotografií a videa.

V patente je tiež popisované bezdotykové ovládanie gestami ruky. Hodinky budú vybavené akcelerometrom, ktorý bude schopný rozoznávať špecifické pohyby ruky a vykonávať príslušné akcie. Ďalšiu formu ovládania budú predstavovať dotyky zápästia po bodu hodiniek, ktoré hodinky dokážu rozoznať vďaka akcelerometru a snímania zvuku mikrofónom.

V neposlednom rade treba pri tejto správe prižmúriť jedno oko. Jedná sa len o patentové podanie z čoho vyplýva, že popisovaný produkt sa vôbec nemusí objaviť na trhu. Na druhú stranu by sme sa vôbec nemohli čudovať tomu, že Samsung zvolí takúto úpravu. Hodinky Moto 360, ktoré budú zrejme prvými s tradičnou kruhovou konštrukciou zaujali obrovskú pozornosť spotrebiteľov. Myslíte, že sa Samsung vydá podobným smerom ?

Samsung-Patent-Smartwatch-Gesture Samsung-Patent-Smartwatch-Configurations-1

Snímka obrazovky 2014-05-26 o 9.41.10

Zdroj: uspto, androidauthority

26.5.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+