MojAndroid

Správy o prémiovej verzii modelu Samsung Galaxy S5 sa objavujú prakticky od jeho predstavenia. Malo by sa jednať o vylepšenú verziu topmodelu výrobcu, pričom medzi hlavnými zmenami sa najviac spomína kovové telo a displej s QHD rozlíšením.  Hoci predstavitelia Samsungu prípravu takéhoto modelu popreli, fámy to nezastavilo a spomína sa aj približný čas predstavenia tejto novinky – mesiac jún.

Teraz sa objavili tri nové fotografie, ktoré sú vraj prvými reálnymi fotografiami tohto prémiového modelu. Ako môžete vidieť, nekorešpondujú príliš s predchádzajúcimi informáciami, ktoré hovorili o celokovovom tele. Na fotografiách je totiž vidieť model s podobným zadným krytom, aký má pôvodný Galaxy S5 a kovový sa javí byť len rám zariadenia. Na pohľad je tento nový model tiež o niečo hrubší, čo by mohol byť dôsledok batérie s väčšou kapacitou. Z ďalších zmien sa spomína vylepšenie v prípade procesora zo Snapdragonu 801 na 805 a grafického čipu z Adrena 330 na Adreno 420. Zväčšiť by sa mala aj pamäť RAM z 2 na 3 GB. Ako sme spomenuli už v úvode, stúpnuť by malo tiež rozlíšenie z Full HD na 2560 x 1440 bodov.

Samsung-Galaxy-S5-Prime b

Náš tip
VIDEO | Samsung Galaxy S5 Prime v pekne spracovanom koncepte

Samsung-Galaxy-S5-Prime a

Prirodzene, tieto fotografie treba brať s veľkou rezervou. Môže sa jednať o obyčajný podvrh, prípadne o nejaký iný, zatiaľ nepredstavený model, vychádzajúci z Galaxy S5. S krátkym časovým odstupom sa objavilo dokonca aj video, ktoré môžete vidieť nižšie a má údajne zobrazovať nový Galaxy S5 Prime s celokovovým zadným krytom, viacerí pozorní diváci však okamžite upozornili, že sa jedná len o Galaxy S5 s doplnkovým hliníkovým zadným krytom, ktorý sa dá kúpiť napríklad na Amazone, alebo iných obchodoch.

Ako to nakoniec bude so Samsungom Galaxy S5 Prime, ukáže až čas. Voči uvedeným fotkám a predovšetkým videu sme dosť skeptickí, ale samozrejme nemožno vylúčiť, že sa v júni prémiového modelu Galaxy S5 Prime nakoniec predsa len dočkáme.

Zdroj: phonearena.com

18.5.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+