MojAndroid

Niet pochýb o tom, že dnes žijeme v bláznivom svete, ktorý sa neustále vyvíja a nové technológie prichádzajú každý deň. Niektoré novinky ale posúvajú naše vnímanie a chápanie okolitého sveta, pričom sa nám môžu zdať až absurdné. S takýmto nápadom prišiel aj Austin Stewart, pomocný profesor na Univerzite v Iowe, ktorý sa rozhodol pomocou virtuálnej reality zlepšiť život chovnej hydine a v konečnom dôsledku aj zlepšiť kvalitu tohto mäsa predávaného na pultoch obchodov. Drvivá väčšina takejto hydiny totiž žije v príšerných podmienkach, stiesnených priestoroch, v ktorých nie je dostatok miesta na vývin zdravého a výživného mäsa. Preto by chcel pomocou projektu s názvom Second Livestock zakomponovať do chovu virtuálnu realitu – pomocou okuliarov podobných Oculus rift by sliepky preniesol na zelené lúky a pastviny a vytvoril by tak virtuálne prostredie s voľným výbehom, ktoré by teoreticky mohlo zariadiť voľný výbeh pre množstvo hydiny, ktorá by kvôli vysokým nákladom niečo podobné nikdy nezažila.

[vimeo 95195054 w=600 h=385]

Zdá sa, že autor tohto nápadu je o jeho použiteľnosti naozaj presvedčený. Je ale otázne, či sa s ním dokáže niekto ďalší stotožniť. Zatiaľ to tak nevyzerá a napriek obrovskému entuziazmu, s akým svoj koncept prezentuje po svete, je skôr iba zaujímavosťou a oživením technologického spravodajstva.

Zdroj: engadget

16.5.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+