MojAndroid

Sony tento rok predstavilo svoju najnovšiu vlajkovú loď Xperiu Z2, ktorá oproti svojmu predchodcovi priniesla viacero vylepšení. Tie sa týkajú aj fotoaparátu, ktorý je síce rovnaký ako na predchodcovi, výrobcovi sa však výrazným spôsobom podarilo optimalizovať jeho výslednú kvalitu. Koniec koncov, dokazuje to aj test portálu DxOMark, v ktorom Sony Xperia Z2 získala 79 bodov. Tesne tak predbehla aj doterajšieho kráľa Nokiu 808 Pureview. 

Podľa DxOMark nová Xperia prekvapila výborným a vierohodným podaním farieb, zachytenými detailami, či rýchlym a presným zaostrovaním. Oproti Xperii Z1 si polepšila najmä podporou 4K videa a vylepšení sa jej dostalo aj po softvérovej stránke, vďaka čomu produkuje snímky s menšou úrovňou šumu. Samozrejme, nie je nad to, keď si človek telefón vyskúša naživo, napríklad na Android Roadshow. My ho pre vás určite dôkladne otestujeme akonáhle sa dostane k nám do redakcie.

chart

1.5.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+