MojAndroid

Opäť vám prinášame rebríčky najpredávanejších Android zariadení u našich operátorov, tentoraz za tretí mesiac aktuálneho roka. Niektoré z rebríčkov sa oproti predchádzajúcemu mesiacu príliš nezmenili, inde sa nám poradie poriadne premiešalo. Keďže sme sa posledných podkladov od operátorov dočkali len včera, prinášame vám marcové rebríčky až teraz, na konci apríla.

Tak, ako je to zvykom, aj tentoraz vám prinášame rebríček desiatich najpredávanejších smartfónov a piatich tabletov zvlášť u každého operátora, takže spolu ich je šesť. V rebríčkoch je vyznačený posun jednotlivých smartfónov a tabletov smerom hore či dole, aktuálne novinky v rebríčku a samozrejme, opäť nechýba ani náš krátky komentár.

↑ – model sa v rebríčku predajnosti posunul smerom nahor

↓ – model sa v rebríčku predajnosti posunul smerom nadol

↔ – model zostal na rovnakej pozícii ako minulý mesiac

N – model počas minulého mesiaca v rebríčku nefiguroval

Orange

Mini verziám vlajkových lodí Samsungu sa v Orangei darí. Najpredávanejší model mesiaca január, Samsung Galaxy S4 Mini, klesol vo februári o tri miesta nižšie, ale v marci sa vrátil na prvé miesto. Nasledovaný je svojím predchodcom Galaxy S III Mini, ktorý je stále žiadaný. Z prvého na tretie miesto klesla Sony Xperia M. Zaujímavá situácia je aj na konci rebríčka, kde trojica Samsungov svorne poskočila o jedno miesto a na desiatu priečku sa tak dostal štýlový Huawei Ascend P6, ktorý v rebríčku vidíme prvýkrát. Tradične v zastúpení výrobcov dominuje Samsung, ktorý má už tretí mesiac v rebríčku až päť modelov. Spokojní však môžu byť aj v Sony s tromi modelmi.

1. Samsung Galaxy S4 mini  ↑
2. Samsung Galaxy S III mini  ↔
3. Sony Xperia M  ↓
4. HTC Desire 500  ↓
5. Sony Xperia E   ↑
6. Sony Xperia SP  ↓
7. Samsung Galaxy Fame  ↑
8. Samsung Galaxy Young  ↑
9. Samsung Galaxy S4  ↑
10. Huawei Ascend P6
 N

V rebríčku tabletov nastala zaujímavá situácia, je presne taký istý ako minulý mesiac, všetky modely si udržali svoju pozíciu. Nájdeme tu teda dva tablety od Prestigia, dva od Huawei a Samsung sa musí uspokojiť s jedným.

1. Prestigio MultiPad 2 Ultra Duo 8.0 3G  ↔
2. Prestigio MultiPad 7.0 Prime Duo 3G  ↔
3. Huawei MediaPad 7 Youth  ↔
4. Huawei MediaPad 10 Link  ↔
5. Samsung Galaxy Tab 3 10.1  ↔

 

Telekom

V Telekome sa nám rebríček najpredávanejších smartfónov opäť pekne premiešal. Na prvé miesto zo štvrtého poskočila Sony Xperia M, druhé si udržalo HTC Desire 300. Minulomesačný vítaz LG Optimus L3 II sa tentoraz musel uspokojiť s treťou priečkou. Zaujímavosťou je novinka na ôsmom mieste, Acer Liquid Z3. Smartfón tohto výrobcu vidíme v rebríčkoch prvýkrát. Príliš sa nezmenilo rozvrstvenie podľa výrobcov, Sony si udržalo svoju dominanciu a podobne ako predchádzajúce dva mesiace, aj tentoraz má v rebríčku najpredávanejších zariadení až štyri modely. Po dva modely pridáva LG a HTC. Samsungu sa v Telekome na rozdiel od Orangeu príliš nedarí, má tu len jedného zástupcu v podobe miniverzie vlajkovej lode Samsung Galaxy S4 mini.

1. Sony Xperia M
 ↑
2. HTC Desire 300  ↔
3. LG Optimus L3 II   ↓
4. Sony Xperia E   ↑
5. HTC Desire 500  ↑
6. Samsung Galaxy S4 mini  ↑
7. Sony Xperia L  ↑
8. Acer Liquid Z3  N
9. LG Optimus L5 II  ↓
10. Sony Xperia SP  ↔

Pri tabletoch v Telekome si prehodili pozície tri prvé modely. Z prvého na tretie miesto klesol Samsung Galaxy Tab 3 7.0  a umožnil tak zvyšným dvom modelom poskočil o jednu priečku. Stálice v rebríčku na štvrtom a piatom mieste si udržali svoje pozície.

1. Samsung Galaxy Tab 3 10.1   ↑
2. Asus Memo Pad HD7  ↑
3. Samsung Galaxy Tab 3 7.0  ↓
4. Samsung Galaxy Tab 2 10.1  ↔
5. Sony Xperia Tablet Z   ↔

 

O2

V O2 si až päť smartfónov udržalo svoju pozíciu. Platí to o prvej trojke, ktorej kraľuje minulomesačná novinka v podobe Samsungu Galaxy Trend Plus, a aj u dvojice súrodencov HTC Desire 200 a 300. Jedinou novinkou je mini verzia minuloročného topmodelu Samsung Galaxy S4 Mini. Čo sa týka zastúpenia výrobcov, vedie HTC s až štyrmi modelmi, čo sme u tohto výrobcu ešte nevideli. Sony má v rebríčku dva modely, rovnako aj HTC, LG a Samsung.

1. Samsung Galaxy Trend Plus  ↔
2. Sony Xperia L  ↔
3. LG Optimus L9 II  ↔
4. Sony Xperia E   ↑
5. HTC Desire 601   ↓
6. HTC Desire 300  ↔
7. HTC Desire 200  ↔
8. LG Optimus L5 II  ↑
9. Samsung Galaxy S4 mini  N
10. HTC Desire 500  ↓

Najpredávanejším tabletom v O2 je Prestigio MultiPad 4 Quantum 7.85 3G, druhú priečku si udržal MediaPad 7 Youth. Zaujímavá situácia však nastala na piatom mieste, o ktoré sa delia dva modely, z ktorých sa predal rovnaký počet kusov. Takáto situácia sa nám v rebríčkoch ešte nevyskytla. Z pohľadu výrobcov má tri modely v rebríčku Samsung, dva Prestigio, jeden model pridáva Huawei.

1. Prestigio MultiPad 4 Quantum 7.85 3G  ↑
2. Huawei MediaPad 7 Youth  ↔
3. Samsung Galaxy Tab 3 7.0  ↑
4. Prestigio MultiPad 7.0 Prime Duo  ↓
5. Samsung Galaxy Tab 3 10.1 / Samsung Galaxy Note 8.0  N

Zdroj: Orange, Telekom, O2

30.4.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+