MojAndroid

O programe Android Silver sme z dohadov mohli počuť už niekoľkokrát, teraz sa však na verejnosť dostali ďalšie podrobnejšie informácie. Podľa nich Google plánuje na budúci rok zo svojho portfólia úplne vyradiť Nexus smartfóny a nahradiť ich certifikovanými zariadeniami Android Silver. Internetový gigant a tvorca Androidu chce údajne do propagácie novej línie zariadení investovať nemalé finančné prostriedky a osloviť tak súčasných, ale aj nových zákazníkov. Výrobcovia, ktorých zariadenia budú patriť do Android Silver, na oplátku umožnia Googlu lepšiu kontrolu nad softvérom. Konkrétne by mohol odstrániť nadbytočne aplikácie a nadstavby výrobcov a zabezpečiť tak spoľahlivé a rýchle aktualizácie.

Momentálne sa ako najlepší kandidáti o miesto v programe Android Silver javia byť spoločnosti LG a Motorola, ktoré by prvými zariadeniami mohli disponovať už začiatkom budúceho roka. Samsung, HTC a Sony by sa mali pridať neskôr, no ich účasť zatiaľ nie je potvrdená. Predpokladá sa ale, že sa tiež pridajú, keďže s podobnými zariadeniami majú už skúsenosti vďaka Google Play edíciám svojich vlajkových lodí. Práve tie sú pravdepodobne najlepším obrazom toho, ako si Google program Android Silver predstavuje.

Google má na podporu svojej iniciatívy minúť viac ako 1 miliardu dolárov, ktorá má poslúžiť najmä na prilákanie ďalších výrobcov smartfónov. Android Silver sa má objaviť najskôr na vyspelých trhoch v USA, ale aj v Európe. Otázne ostáva, či bude chcieť Google a výrobcovia do programu zapojiť aj zariadenia zo strednej triedy, alebo ostanú len pri high-end smartfónoch ako je to momentálne pri Google Play edícii.

Náš tip
Android Silver – pokus Googlu o prémiovú podporu zariadení?

Zdroj: theverge

30.4.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+