MojAndroid

Určite mnohí z vás hrajú na svojom androide množstvo hier, niektoré dokonca s grafikou blížiacou sa tej konzolovej. Android zariadenia však v sebe skrývajú viac a práve na ich použitie pri hraní na iných platformách sa zameriavajú niektorí vývojári z XDA.

Hranie hier na zariadeniach s androidom je stále populárnejšie a je to aj jeden z dôvodov, prečo potrebujeme všetok ten výkon skrytý v štvorjadrových procesoroch a gigabajtoch pamäte RAM. Android zariadenia však v sebe skrývajú potenciál aj pre iný aspekt hrania videohier – môžu slúžiť ako ovládač. Práve s takýmto nápadom prišiel vývojar z portálu XDA-developers blueqnx, ktorý zverejnil aplikáciu Mobile Gamepad. Tá dokáže z vášho androidu spraviť plnohodnotný gamepad pre hranie hier na Windowse, ba dokonca ponúka ešte o čosi viac ako klasický herný ovládač.

mobile_gamepad2

Najväčšou výhodou aplikácie je plná prispôsobiteľnosť. K dispozícii máte virtuálny joystick, šesť plne programovateľných tlačidiel, no na hranie môžete využiť aj senzory vo vašom zariadení a použiť tak pohybové ovládacie prvky pomocou akcelerometru. Pre maximálne pohodlie pri hraní si môžete priamo pomocou aplikácie spúšťať obľúbené hry, ako aj ovládať prostredie Windowsu keď sa práve nehráte.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=CmnywKMOv8k]

Verzia: 1.2.0
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 1.2.0
Aktuálna cena: Zdarma

30.4.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+