MojAndroid

Nokia si svoje meno v minulosti vybudovala nielen na skvelých high-end mobilných telefónoch, ale aj vďaka lacným zariadeniam určených pre široké masy. Ak ste si mysleli, že najlepšie predávaným mobilom na svete bola Nokia 3310, či iné jej alternatívy, tak ste sa mýlili. Fínsky výrobca bol známy aj portfóliom mobilov, ktorých cenovka umožnila dostať mobil do ruky chudobnejších a menej náročných používateľov, ktorí od mobilu vyžadujú predovšetkým možnosť zavolať si, či poslať SMS. Presne taká bola aj Nokia 1100, ktorá sa nestala len najlepšie predávajúcim mobilom všetkých čias, ale aj elektronickým zariadením. Predalo sa jej viac ako 250 miliónov kusov, za čo nepochybne vďačí aj svojej cene. Tá sa pohybovala na úrovni desiatok Eur.

nokia-1100-flash-file

Špecifikácie Nokie 1100 v dnešnej dobe určite nikoho nezaujmú. V roku 2003, kedy bola uvedená na trh, však rozhodne mohla zaujať. Obsahovala štvorriadkový monochromatický displej s rozlíšením 96 x 65 px. Nenašli by ste v nej žiadnu kameru, internetový prehliadač ani mobilný internet. Tento mobil bol výhradné určený na telefonovanie a SMS-kovanie, čomu prirodzene odpovedala aj nízka cena. Samozrejmosťou bola v prípade Nokie hra Snake, ktorá nechýbala ani na Nokii 1100.

Nokii v súčasnosti na krk dýcha Apple, ktorému sa vďaka svojmu obmedzenému portfóliu zariadení podarilo predať už viac ako 100 miliónov iPhone 5S. Počtom predaných zariadení sa z diaľky približuje aj Samsung, ktorého najpopulárnejšie zariadenia z Galaxy S série sa predávajú v desiatkach miliónov. Apple, Samsung a pravdepodobne ani iní výrobcovia však nikdy Nokiu, čo do počtu predaných kusov Nokie 1100, nepredbehnú.

Zdroj: phonearena

28.4.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+