MojAndroid

Tak ako každý rok, ani počas tohtoročného 1. apríla nebudú na technologickej scéne chýbať rôzne žartíky, ktorých autorom je Google. Minulý rok to bol Gmail Blue, alebo Google Nozdry, tento rok americká spoločnosť už s predstihom začína súťažou Google Maps Pokémon Challenge.

Jedná sa pritom o fiktívnu súťaž, alebo akési výberové konanie, v ktorom Google hľadá najlepších adeptov na pozíciu Pokémon Master. Cieľom má byť pomocou smartfónu a rozšírenej reality „odchytiť“ v teréne čo najviac divo žijúcich pokémonov. Pod slovom „terén“ sa myslia neprístupné vrchy, zvislé skalné steny, či púšť. Viac napovie video:

Aj keď sa prirodzene jedná o vtip, na Google Mapách vo svojom smartfóne môžete skutočne na niektorých miestach nájsť postavičky pokémonov (po priblížení mapy). Hodne sa ich vyskytuje napríklad v okolí Googleplexu, sídla spoločnosti Google v Mountain View; nájdete ich však vo viacerých veľkých mestách. Ak na pokémonov kliknete, „chytíte“ ich a zaradia sa do vášho Pokédexu, teda katalógu z rovnomenného seriálu.

Google pokémoni c Google pokémoni b Google pokémoni a

Na Google Mapách sa nachádza približne 150 pokémonov a pre všetkých používateľov sa zobrazujú na tých istých miestach, takže je možné postupovať tímovo a podeliť sa o miesta ich výskytu s priateľmi. Ak sa do tejto hry pustíte, nezabudnite sa v komentároch pochváliť, koľko pokémonov ste chytili:-)

Zdroj: androidpolice.com

31.3.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+