MojAndroid

Spoločnosť LG nasleduje úspech inteligentných žiaroviek a predstavila vlastné riešenie s názvom LG Smart Lamp. Táto 10W žiarovka poskytuje používateľom systému Android alebo iOS možnosť ovládania osvetlenia, funkcie svetelného budíka či bezpečnostný mód, počas ktorého žiarovka predstiera vašu prítomnosť v dome.

Svoje mobilné zariadenia pripájate k žiarovke prostredníctvom energeticky nenáročného Bluetooth alebo tiež pomocou technológie Wi-Fi. Po prepojení dokáže žiarovka blikaním informovať používateľa o telefónom hovore alebo mení intenzitu osvetlenia podľa prehrávanej hudby. LG Smart Lamp je kompatibilná s operačným systémom Android vo verzii 4.3 a vyššie alebo iOS vo verzii 6.0. Odporúčaná cena bola stanovená na 35000 juhokórejských wonov, čo je v prepočte 23 €. Cena na Slovensku sa však môže odlišovať, hoci zatiaľ nemáme potvrdenú dostupnosť na našom trhu.

Zdroj: LG, engadget

24.3.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+