MojAndroid

Pred niekoľkými dňami sa v Číne dostalo veľkého úspechu smartfónu HTC Desire 816, ktorý v tejto krajine zaznamenal viac ako 450-tisíc predobjednávok. Čína je veľkou krajinou s viac ako miliardou obyvateľov a pre trh s mobilnými telefónmi je veľmi atraktívna. Dokazuje to aj lacná Nokia X s Androidom. Spoločnosť sa totižto chváli tým, že v Číne počet predobjednávok počas prvých piatich dní dosiahol rekordný 1 milión.

Nokia X vďačí takémuto vysokému číslu najmä svojej cene na úrovni 89€. Podľa doteraz známych informácií Nokia použila staršiu verziu Android 4.1.2, ktorú však výrazne upravila. V telefónoch nie dostupný obchod Google Play, ani iné aplikácie Googlu, ako Mapy, Chrome, či Gmail. Vzhľadom na to, že ich Čína blokuje je to však irelevantné. Namiesto nich budú predinštalované služby od Microsoftu a Nokie, napríklad Here, Outlook, OneDrive alebo Skype. Ďalšie aplikácie sa dajú dať stiahnuť z vlastného obchodu Nokia Store.

Náš tip
Nokia X je kompatibilná s väčšinou Android aplikácií

Nokia X sa má oficiálne začať predávať 25. marca. Vybavená je 4 palcovým WVGA displejom, 3 Mpix fotoaparátom, dvojjadrovým procesorom Snapadragon MSM8225 s taktom 1GHz, 512 MB RAM, 4 GB vnútornej pamäte, slotom pre micro SD karty, podporou Dual SIM, 3G a batériou s kapacitou 1500 mAh.

Zdroj: Unwireview

14.3.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+