MojAndroid

Samsung a niekoľko ďalších výrobcov bolo v minulosti prichytených pri tom, ako podvádzajú benchmarky a umelo si navyšujú skóre. Týkalo sa to najmä vlajkových smartfónov spoločnosti, ako napríklad Samsungu Galaxy S4, či Galaxy Note 3. Zistilo sa, že pri otvorení niektorého z populárnych benchmarkov sa štyri jadrá procesora automaticky prepnú na najvyšší výkon. Takýmto spôsobom mohol Samsung z procesora doslova vyžmýkať maximum, ktoré však pri bežnom používaní nikdy nedosiahne. Po analyzovaní kódu sa však zistilo, že juhokórejský výrobca tzv. turbo mód  z najnovších aktualizácii na Android KitKat  už odstránil.

Odstránením kódu zvyšujúceho skóre v benchmarkov sa pre používateľov zariadení Galaxy S4 a Galaxy Note 3 nič nemení. Výkon bol totižto ovplyvňovaný len vo vybraných benchmarkovacích aplikáciach, takže po aktualizácii by ste nemali pocítiť žiadne zmeny. Zaujímalo by nás, či ste postrehli zmenu vo výsledkoch v testovacích aplikáciach. Dajte nám o tom vedieť v komentároch.

Náš tip
Samsung údajne opäť podvádza benchmarky, nie je však jediný

5.3.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+