MojAndroid

Čínsky výrobca Meizu začal rozposielať pozvánky na tlačovú konferenciu, ktorá sa bude konať v Paríži už zajtra, 6. marca. Pravdepodobne bude predstavená nová vlajková loď Meizu MX 4, ktorá nahradí aktuálny model Meizu MX 3. Podľa dostupných informácií by sme sa mali dočkať aj nového smartfónu so systémom Ubuntu. Predstavenie v Paríži tiež môže znamenať snahu spoločnosti uviesť svoje produkty do predaja aj v európskych krajinách.

Informácie o smartfóne Meizu MX 4 boli doposiaľ len veľmi strohé a prakticky zatiaľ nevieme nič okrem toho, aký bude mať displej. Podľa Jacka Wonga, CEO spoločnosti Meizu, bude MX4 totiž disponovať 5,5-palcovým zobrazovacím panelom s rozlíšením až 2560 × 1536 zobrazovacích bodov, čo predstavuje hustotu 540 pixelov na palec štvorcový. Po hardvérovej stránke zrejme ponúkne aktuálne dostupný Snapdragon 801, ktorý nájdeme integrovaný aj v novinkách ako je Xperia Z2 alebo Galaxy S5.

Ak je snaha spoločnosti naozaj začať s predajom smartfónov v Európe, znamenalo by to ďalšiu konkurenciu pre svetové značky. Vzhľadom na politiku Meizu, dočkali by sme sa lacnejších alternatív smartfónov v najvyššej kategórii, no zatiaľ je otázne, v akej cene by sa mohli zariadenia pohybovať mimo Číny.

Náš tip
Recenzia | Meizu MX3 – ako vyzerá pravý čínsky high-end?

Zdroj: phonearena

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+