MojAndroid

Veľmi obľúbené multimediálne centrum XBMC bolo pre Android v beta verzii dostupné už v roku 2012, stále sa však pracuje na jeho vylepšeniach. Najnovšia verzia 13 s kódovým oznáčením Gotham, prináša významné zmeny, ktoré zahŕňajú aj podporu pre natívnu hardvérovú akceleráciu dokódovania videa. K dispozícii je na platformách ARM aj x86.

Výhodou hardvérovej akcelerácie bude najmä vyšší výkon a plynulejšie prehrávanie videí. Samozrejme tešiť sa môžete aj na ďalšie novinky v podobe lepšej podpory 3D formátov, UPnP a dotykového ovládania. Výrazných vylepšení sa dočkal aj zvuk a nastavenia multimediálneho centra, ktoré sú jednoduchšie a prehľadnejšie.

xbmc-gotham-beta

Vývojári XBMC sľubujú tiež lepšiu kompatibilitu so zariadeniami s Androidom. Multimediálne centrum by tak malo bezproblémovo bežať aj na lacnejších a menej výkonných zariadeniach. Lepšie časy svitajú aj pre majiteľov Raspberry Pi, ktorí by mali taktiež zaznamenať plynulejšie a rýchlejšie reakcie. Netreba však zabúdať na to, že XBMC pre Android je stále v štádiu beta, čo znamená, že môže obsahovať chyby.

Zdroj: engadget

4.3.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+