MojAndroid

Spoločnosť Samsung sa údajne ocitla v problémoch spojených s výrobou niektorých komponentov pre najnovšiu vlajkovú loď Galaxy S5. Ich zdrojom mal byť snímač odtlačkov prstov, ktorý spoločnosť údajne nedokázala vyrábať v dostatočnom množstve a tak sa obrátila na externého dodávateľa. Tieto správy však Samsung v oficiálnom prehlásení pre portál phonearena dementoval.

Podľa pôvodnej správy chcela spoločnosť integrovať snímač odtlačkov už do Galaxy Note 3 v minulom roku, no tieto plány stroskotali na nedostatočnej výrobnej kapacite dodávateľov. Krátko po tom mal Samsung údajne vyrábať komponenty vo vlastných fabrikách, no z neznámych príčin to nevyšlo. Opäť tak hľadal vhodného dodávateľa, tentokrát sa však údajne dohodol so spoločnosťou Crucialtec, ktorá mala k dispozícii vhodné riešenie.

Čítačka odtlačkov prstov je v Galaxy S5 vstavaná do hardvérového Home tlačidla. Na rozdiel od iPhonu 5S, ktorý využíva jednoduchý dotyk prsta na tlačidla, pri Galaxy S5 musíte prstom prejsť cez senzor. Tento dokáže rozpoznať 3 rôzne odtlačky, pričom ich registrácia vyžaduje 8 potiahnutí prstom. Pomocou čítačky odtlačkov je možné zariadenie odomknúť, alebo ju použiť na autorizáciu platby pomocou PayPal. Juhokórejský výrobca dokonca na rozdiel od Apple prisľúbil jeho využite aj vývojárom tretích strán, vďaka čomu sa jeho možnosti v budúcnosti rozšíria.

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+