MojAndroid

Huawei má pracovať na vlastnom smartfóne s displejom, ktorého rozlíšenie sa zastaví až na hodnote 2K, teda 2560×1440 px. Mal by tak byť jedným z mála výrobcov, ktorí sa na výrobu takéhoto smartfónu odhodlali. Prvým bude Vivo so zariadením Xplay 3S, do konca roka sa však k nemu zrejme pridajú aj ďalší. Svoj kúsok by mohol predstaviť napríklad aj Samsung, ktorý na MWC predstavil S5 len s Full HD displejom. Už teraz sa však objavujú správy o tom, že juhokórejský výrobca plánuje spustiť výrobu prémiovejších modelov radu F. Tieto by mali byť vybavené už displejom s vyšším rozlíšením.

Náš tip
Kovový Samsung Galaxy S5 príde v máji spolu s luxusnou sériou Galaxy F

Smartfón od Huawei, ktorý bude disponovať 5 palcovým 2K displejom, má byť súčasťou D série zariadení a na trh by sa mal dostať až niekedy v septembri. Už teraz sa však spomína jeho cena, ktorá by údajne nemala presiahnuť 460 eur. Vo výbave tohto telefónu by ste mohli nájsť aj osemjadrový procesor HiSilicon K3V3 taktovaný na 2 GHz.

Do predaja tento rok zamieri aj Ascend D3, ktorý mal byť podľa viacerých zdrojov predstavený už na MWC. Keďže sa tak nestalo, môžeme jeho odhalenie očakávať každým dňom. Na pultoch obchodov by sa mal objaviť v júni s výbavou, ako napríklad 8-jadrovým procesorom HiSilicon Kirin 920 taktovaným na 1,8 GHz, displejom s Full HD rozlíšením, či najnovšou verziou Androidu KitKat. Jeho cena sa má v Číne pohybovať na úrovni 341€.

Poslednou novinkou, o ktorej sa zdroj zmieňuje je Ascend P7, ktorý je nástupcom minuloročného modelu P6. P7 by podľa doteraz uniknutých informácií mal disponovať displejom s uhlopriečkou 5 až 5,5 palca s Full HD rozlíšením. Jeho základom by mal byť vlastný štvorjadrový procesor Huawei HiSilicon s taktom 1,6 GHz a 2 GB RAM. Do obchodov si to zamieri niekedy v máji.

Náš tip
Unikli ďalšie fotografie a render Huawei Ascend P7

4.3.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+