MojAndroid

Mnohé bezpečnostné hrozby, o ktorých počúvame od rôznych antivírových alebo štatistických spoločností sú nadsadené, no existujú aj reálne prípady, ktorým treba predchádzať správnym nastavením smartfónu. Z tohto dôvodu je vhodné mať nainštalovanú aplikáciu, ktorá by informovala o stave vášho zabezpečenia. V tejto kategórii sa objavila novinka viaProtect, ktorá je momentálne vo fáze verejného testovania, no v budúcnosti by sa mohla stať zaujímavým nástrojom pre každého používateľa Androidu.

Aplikácia viaProtect vás informuje jednak o stave zabezpečenia vášho zariadenia a čo je zaujímavejšie, umožňuje sledovať kam sa odosielajú vaše dáta. Hoci aplikácia nezachádza do detailov, zobrazuje organizáciu kam sa odosielajú dáta, do akej krajiny sa odosielajú a tiež zobrazuje graf porovnania zabezpečenej a nezabezpečenej komunikácie. Okrem toho upozorňuje aj na aplikácie, ktoré predstavujú hrozbu vzhľadom na povahu odosielania dát.

viaProtect viaProtect viaProtect

Pretože sa jedná o verejnú betu, svojim spôsobom pôsobí ako nedokončené dielo, čo by sa v budúcnosti malo zmeniť. Ak sa rozhodnete aplikáciu vyskúšať, môžete si ju bezplatne stiahnuť prostredníctvom nižšie uvedeného widgetu.

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+