MojAndroid

Ku sklonku februára sa po internete začala šíriť zaujímavá správa – Google pozýva developerov na prvú konferenciu týkajúcu sa jeho Projektu Ara. Ten patril spočiatku pod krídla Motoroly, no potom, ako ju Google predal Lenovu, si internetový gigant tento projekt ponechal a naďalej na ňom pracuje tím jeho vývojárov. A tí naozaj nezaháľajú.

projekt-ara-google

Konferencia o Projekte Ara sa bude konať v apríli. Pozvaní sú na ňu všetci výrobcovia mobilných zariadení, stredné podniky, ale aj start-upy a jednotlivci, ktorí sa o modulárny smartfón zaujímajú. Celosvetovo bude Google konferenciu vysielať cez live stream a počas jednotlivých prezentácií bude čas aj na otázky, ktoré budete môcť zadať z pohodlia vášho domova prostredníctvom internetového formulára. Všetci developeri, ktorí na konferenciu prídu osobne, navyše získajú aj Ara Module Developers’ Kit (MDK), kde nájdu všetko na to, aby mohli “vytvoriť svoj vlastný Ara modul”. MDK bude neskôr dostupné aj verejne ako open source, pričom je viac než možné, že zariadenie Ara bude založené na Androide alebo jeho odnoži.

projekt ara

My budeme prenos z Computer History Museum nachádzajúcom sa v Mountain View, Kalifornia, pozorne sledovať a prinesieme vám horúce správy o tom, akým smerom sa Projekt Ara v rukách Googlu uberá. Sami sa tešíme na to, čo modulárne zariadenie vyrobené najlepšími technikmi a vývojármi Googlu dokáže ponúknuť. Ak ste o projekte Ara ešte nepočuli, prečítajte si naše články skrývajúce sa pod odkazmi nižšie.

Zdroj: PhoneArena

27.2.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+