MojAndroid

YotaPhone je smartfón, ktorý mal svoju premiéru už koncom roka 2012. Tento zaujal predovšetkým dvojicou displejov po obidvoch stranách, z ktorých jeden bol na priamom slnku výborne čitateľný elektronický papier. Jeho nástupca prináša vyšší výkon, ale aj väčší AMOLED displej a kvalitnejší e-ink zobrazovací panel.

Náš tip
YotaPhone: Smartfón s LCD aj E-Ink displejom

yotaphone2

Novinka zaujme aj novým dizajnom, ktorý prináša zaoblenejšie tvary. Srdcom zariadenia je teraz výkonný štvorjadrový procesor Snapdragon 800 s taktom 2,3 GHz, pričom zmenšená bola aj hrúbka zariadenia, a to na 8,9 mm. Prednú stranu zdobí 5 palcový Full HD AMOLED displej, ktorý na zadnej strane dopĺňa energeticky nenáročný elektronický papier s uhlopriečkou 4,7″. Tento je samozrejme výborne čitateľný vo vonkajších prostrediach, oproti minulej generácii ponúka taktiež plnú podporu pre dotykové ovládanie a rýchlejšiu odozvu pri prekresľovaní obrazu.

YotaPhone 2 však nemá na strane e-ink displeja podporovať plné prostredie Androidu. Namiesto toho ponúkne upravené prostredie, funkcie a aj aplikácie. Klasické tituly z obchodu Play tu teda nespustíte. Našťastie, výrobca sprístupnil aj SDK, ktoré vývojárom umožní vytvárať vlastné aplikácie. Cena YotaPhone 2 je 675$, je však otázne kedy sa dostane na trh.

yotaphone

Redakcia ďakuje spoločnosť Samsung za pozvanie na MWC 2014.

24.2.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+