MojAndroid

Tohtoročný veľtrhu Mobile World Congress 2014 priniesol niekoľko inovácií a nového príslušenstva pre naše Android zariadenia. Medzi nimi nechýbala ani značka Samsung, ktorá priniesla okrem dlho očakávanej vlajkovej lode Galaxy S5 aj fitness náramok Samsung Gear Fit. Hlavným záujmovým bodom je ohnutý 1,8-palcový Super AMOLED displej s rozlíšením 432 x 128 pixelov a celková odolnosť náramku voči vode a prachu.

Samsung-Gear-fit-obr17

Náramok podobne ako ostatné produkty z tejto kategórie umožňuje sledovať tep, pohyb alebo spánok. Od konkurencie sa však odlišuje možnosťou zobrazovať notifikácie zo smartfónu vďaka konektivite Bluetooth 4.0. Konkrétne dokáže informovať o prichádzajúcich hovoroch, emailoch, SMS, alarme, udalostiach z kalendára a v budúcnosti pribudne aj podpora aplikácií tretích strán pravdepodobne vďaka dostupnosti API pre developerov. Podobne ako hodinky Galaxy Gear, aj náramok je však kompatibilný len so zariadeniami z dielne Samsungu. Gear Fit okrem toho integruje 210 mAh batériu, čo by malo podľa informácií postačovať na napájanie zariadenia počas 3-4  dní.

gear_fit

Gear Fit je ďalším krokom spoločnosti v snahe rozšíriť svoje pôsobenie na poli nositeľných technológií, ktoré ako ste určite postrehli zaznamenávajú veľký rast na trhu. Bude rozhodne zaujímavé sledovať, ako sa Samsungu darí konkurovať iným firmám. Náramok v rôznych farebných prevedeniach by sa mal začať predávať niekedy v apríli, pričom odporúčaná cena nebola zatiaľ predstavená.

gear_fit gear_fit

24.2.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+