MojAndroid

V doteraz pokojnom svete mobilných aplikácií na chatovanie a internetové telefonovanie sa objavila výrazná a nečakaná turbulencia. Známa sociálna sieť Facebook totiž kupuje jednu z najpopulárnejších komunikačných služieb – WhatsApp.  Informoval o tom sám Mark Zuckerberg prostredníctvom svojho profilu na Facebooku.

WhatsApp

Cena za akvizíciu WhatsApp bude predstavovať 16 miliárd dolárov, 4 miliardy Facebook zaplatí v hotovosti a ďalších 12 miliárd vo forme vlastných akcií. Okrem toho dostanú v priebehu nasledujúcich štyroch rokov zamestnanci WhatsApp ďalšie 3 miliardy dolárov, takisto vo forme akcií. WhatsApp by mal v budúcnosti fungovať relatívne nezávisle, podobne ako napríklad Instagram. Chatovacia služba si zachová svoju značku a doterajší tím, ktorý ju spravuje, zostane vo svojom terajšom sídle v Mountain View.

Naším poslaním je urobiť svet otvorenejším a prepojenejším. Usilujeme sa o to vytváraním služieb, ktoré umožňujú používateľom zdieľať akýkoľvek typ obsahu s takou skupinou ľudí, ako si len želajú. WhatsApp nám v tomto úsilí pomôže  tým, že bude naďalej vyvíjať službu, ktorú milujú a používajú ľudia na celom svete.” uviedol Mark Zuckerberg vo vyhlásení. Jan Koum, spoluzakladateľ a generálny riaditeľ WhatsApp ho doplnil, že pre používateľov služby sa vôbec nič nemení a do aplikácie nepribudnú ani reklamy.

Zaniknúť by nemal ani Facebook Messenger. Ako uviedol Mark Zuckerberg, obe aplikácie sa podľa neho zameriavajú na rozdielne skupiny používateľov a preto budú pokračovať vo vývoji oboch. Messenger slúži na komunikáciu s priateľmi na Facebooku a  WhatsApp zase na komunikáciu so všetkými kontakty, ktoré používateľ má a aj s malými skupinami ľudí.

WhatsApp má v súčasnosti približne 450 miliónov používateľov a každý deň k nim pribudne ďalší milión. Aplikácia je dostupná na všetkých dôležitých mobilných platformách. K dispozícii je zadarmo na obdobie jedného roka, potom sa za jej používanie platí ročný poplatok vo výške 99 centov.

Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma

Zdroj: facebook.com

19.2.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+