MojAndroid

Samsung v spolupráci s vedcami z University of Vienna vytvoril novú aplikáciu Power Sleep, ktorá má prispieť k výskumu liečby v rôznych oblastiach medicíny. Používať ma pritom výkon vášho smartfónu, a to počas toho ako spíte. Nová aplikácia si zakladá na podobnom princípe ako projekt SETI@Home, ktorého úlohou je nájsť život vo vesmíre. Používatelia, ktorí sa projektu zúčastnili, sprístupnili časť výpočtového výkonu svojej počítačovej zostavy k výpočtom potrebných na analyzovanie vzoriek signálov z najväčšieho rádioteleskopu na svete v Arecibo. Podobný distribuovaný výpočtový systém chce Samsung vytvoriť aj pomocou aplikácie Power Sleep a vašich smartfónov.

Samsung_Power_Sleep_-_Android_Apps_on_Google_Play Samsung_Power_Sleep_-_Android_Apps_on_Google_Play_2 Samsung_Power_Sleep_-_Android_Apps_on_Google_Play_3

Aplikácia predstavuje klasický budík, no počas spánku prijíma a spracováva malé dátové bloky. Výsledky následne zasiela späť na servery v laboratóriách University of Vienna, kde ich ukladá do kolektívnej open-source databázy. Táto môže byť použitá vedcami po celom svete a môže tak pomôcť vyliečiť napríklad Alzheimera a iné choroby. Odosielané dáta nemajú presiahnuť veľkosť 1 MB, pričom výpočtová sila smartfónu sa začne využívať iba pri zapojenej nabíjačke a 100% kapacite batérie. Na to, aby ste mohli pomôcť musíte mať cez noc tiež aktívne WiFi pripojenie.

V Samsungu veríme, že technológia má zmysel len vtedy, keď je vložená do rúk ľudí. Power Sleep je výborný projekt, ktorý sme podporili preto, že sme ho považovali za iniciatívu, ktorá je v súlade s hodnotami spoločnosti. S aplikáciami ako je Power Sleep veríme, že inovácia by sa mala stať mostom, ktorý ľuďom umožňuje využívať technológie – a to nielen pre seba, ale aj pre vyššie dobro, ” povedal Gregor Almassy, CMO spoločnosti Samsung Electronics v Rakúsku.

Aplikácia je na obchode Play dostupná a kompatibilná so všetkými zariadeniami s Androidom od verzie 2.3. Stiahnuť si ju môžete zadarmo.

Zdroj: Sammobile

14.2.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+