MojAndroid

Spoločnosť Google zverejnila nové štatistiky systému Androidu. Údaje zhromaždené počas 7-dňového obdobia, ktoré sa skončilo dňa 4. februára, ukazujú pochopiteľne ďalší nárast Androidu vo verzii Jelly Bean a drobný postup zaznamenal aj Android 4.4 KitKat. Android 4.1, Android 4.2 a Android 4.3 spoločne narástli o 1,6 %. V porovnaní s minulým obdobím je však možné povedať, že nárast Jell Beanu sa spomalil takmer trojnásobne. Menej sa už darilo verzii Android 4.4 KitKat, ktorá zaznamenala nepatrný nárast 0,4%. V novom roku však očakávame zvýšené zastúpenie tejto verzie s príchodom nových modelov smartfónov a tabletov.

android statistiky februar

Naopak klesajúcu tendenciu zaznamenali staršie verzie systému Android. Na druhom mieste sa s podielom 20 % umiestnila pomerne zastaraná verzia Androidu Gingerbread. Ďalší pokles zaznamenala aj verzia Ice Cream Sandwich s podielom 16,1%, za ktorou sa postavil Froyo s malým percentuálnym podielom 1,3 %. Posledný je Honeycomb s podielom 0,1%. Na obrázku nižšie si môžete pozrieť aj zastúpenie rôznych veľkostí displejov (normal: 4 – 4,5″, small: do 4″). Ako ste na tom vy ? Ktorú verziu systému Android máte vo svojom zariadení ? Môžete sa zapojiť nižšie do nášho tradičného prieskumu.

android statistiky februar

Používate správcov hesiel?

Loading ... Loading ...

Zdroj: developer.android.com

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+