MojAndroid

O podnikateľskom prostredí na Slovensku a jeho žičlivosti k začínajúcim podnikateľom v oblasti IT by sa dalo veľa rozprávať. Mnohí ľudia naň majú skôr negatívny názor a tvrdia, že v našich podmienkach je takmer nemožné vytvoriť úspešný a fungujúci projekt. Nepravdivosť takéhoto tvrdenia však dokazujú viaceré európsky či celosvetovo úspešné slovenské firmy, pri vzniku ktorých stáli nadšenci s dobrou ideou a chuťou do práce. Príkladom toho, že skutočným základom úspechu je dobrý nápad, schopnosť realizovať ho v praxi a samozrejme snaha a tvrdá drina, je aj Erik Hudák, autor aplikácie miniFaktúra. Ako vznikla a na aké účely sa dá využiť, o tom nám už povie jej autor.

Erik Hudák 1

Mohli by ste pre čitateľov, ktorí zatiaľ nepoznajú aplikáciu miniFAKTÚRA, vysvetliť, na čo slúži a aké je jej využitie?

miniFAKTÚRA je mobilná aplikácia, ktorá používateľom umožňuje pohodlne zo svojho smartfónu vystavovať faktúry.

Aké konkrétne možnosti poskytuje aplikácia používateľom?

miniFAKTÚRA ponúka okrem mobilného aj webové rozhranie, takže svoje faktúry viete vystaviť rovnako zo smartfónu ako aj z počítača. Cloudový servis používateľovi navyše umožňuje upravovať faktúry z ktoréhokoľvek zariadenia v sieti. Taktiež je tu možnosť prepojiť miniFAKTÚRU na väčšinu účtovných systémov na Slovensku, čo vám uľahčí prácu a nebudete musieť nosiť svoje faktúry v zakladačoch ku svojmu účtovníkovi.

Kto je autorom (prípadne autormi) spomínanej aplikácie?

S nápadom vytvoriť miniFAKTÚRU som prišiel ja. Až neskôr, keď celé kódenie už nemohol zvládať iba jeden človek, prišli developeri. Pri vytváraní aplikácie sa môj vtedajší záber rozšíril o legislatívu, dizajn, UX, UI, ale aj zákaznícku podporu.

Ako skrsol nápad na vytvorenie takejto aplikácie a ako prebiehal postup jej realizácie?

Nápad prišiel veľmi jednoducho. Ako freelancer som sedel večer s kamarátmi v podniku. Volal mi zákazník a chcel, aby som upravil nejakú položku vo faktúre. Samozrejme, že som to chcel vyriešiť, no vedel som, že sa k úprave faktúry nedostanem skôr ako večer, keď prídem domov. V tom čase som už mal smartfón a ako používateľ som vedel, aké je pohodlné mať všetko poruke.

Zvyšok rozhovoru si môžete prečítať v aktuálnom čísle Android Magazínu, v ktorom však nájdete ešte oveľa viac zaujímavých tém, článkov a rozhovorov. Článok nájdete v decembrovom čísle časopisu Android Magazín na 13. strane.

>> Stiahnite si PDF-Android Magazín December 2013  <<

Internetový časopis Android Magazín je už k dispozícii aj prostredníctvom aplikácie Android Magazín (lite). Je určená pre smartfóny a nájdete ju v obchode Google Play po kliknutí na widget nižšie.

Ak chcete Android Magazín čítať na tablete, môžete použiť aplikáciu Android Magazín

27.1.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+