MojAndroid

Samsung Galaxy S5 sa v prechádzajúcich týždňoch stal horúcou témou špekulácií a uniknutých správ. Až do jeho predstavenia však neočakávame, že sa táto situácia zmení. Dôkazom toho sú aj ďalšie novinky, ktoré sa týkajú novej vlajkovej lode juhokórejského výrobcu. Dnes o viacerých z nich informoval zahraničný portál Sammobile.

Metal-Samsung-Galaxy-S5

ilustračný obrázok

Lee Young-hee, viceprezidentka pre mobilný obchod v Samsungu, pre Bloomberg potvrdila, že Galaxy S5 bude vydaný niekedy v apríli spolu s druhou generáciou hodiniek Galaxy Gear. “Vždy sme predstavovali našu vlajkovú loď v prvom polroku roka, niekedy okolo marca a apríla, v tomto zvyku plánujeme pokračovať,” povedala Lee a dodáva, že “Keď vydáme Galaxy S5, tak môžete očakávať aj nástupcu hodiniek Galaxy Gear s pokročilejšími funkciami, vylepšený bude aj dizajn a veľkosť zariadenia.” Taktiež spomína, že nový Galaxy sa radikálne zmení aj po dizajnovej stránke, ktorá sa zameria predovšetkým na prednú stranu s displejom a zadný kryt. Práve dizajn Lee viní zo slabšieho predaja súčasnej vlajkovej lode Galaxy S4, ktorá sa až príliš podobá na svojho predchodcu. To by už nemal byť prípad es-päťky.

Lee tiež naznačila, že Samsung by do smartfónu mohol implementovať ochranu skenovaním sietnice oka. Nie je však isté, či sa objaví už v Galaxy S5 alebo až neskôr v iných modeloch výrobcu. Kórejské média ďalej informujú, že na trhu by sa mali objaviť dve verzie smartfónu, jedna z nich v prémiovom vyhotovení vyrobenom z kovu. Nečakajte však celokovové zariadenie. Samsung Galaxy S5, alebo tiež očakávaný Galaxy F, má disponovať krytom batérie vyrobeným z nerezovej ocele. Ostatné komponenty majú byť vraj z plastu. V správe sa tiež nachádza zmienka o diamantovej povrchovej úprave, jej použitie je ale otázne.

Informácie o novej vlajkovej lodi Samsungu sa tak rozchádzajú najmä pri type konštrukcie a použitých materiáloch. Zatiaľ teda nevieme presne povedať, ako bude novinka vyzerať a z akého materiálu bude vyrobená. Jedno je však isté. Samsung pripravuje zmenu, ktorá by sa nemusela odraziť len na konštrukcii, ale aj na používateľskom prostredí TouchWiz. Očakávame, že ďalšie detaily budú už v blízkej dobe pribúdať, preto sledujte MojAndroid.sk, kde sa dozviete všetky novinky.

Zdroj: Sammobile, 2, phonearena

9.1.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+