MojAndroid

Nokia pripravovala Android smartfón. Tak takáto správa obehla svet už pred niekoľkými týždňami a to dokonca aj v podobe prvých tlačových fotografií smartfónu, ktorý fínsky výrobca nazval Normandy. Nedávna akvizícia spoločnosťou Microsoft však plány Nokie na vydanie prvého Android zariadenia pravdepodobne úplne zruší. Ako by však vyzeralo používateľské prostredie takého smartfónu, ak by sa naozaj stal skutočným? Na túto otázku nám možno odpovedia snímky poskytnuté známym Twitter účtom evleaks.

Nokia-UI-630x333

Používateľské prostredie Androidu na zariadení od Nokie je inšpirované viacerými operačnými systémami, ktoré spoločnosť používala vo svojich smartfónoch. Najväčší vplyv tu však badať od OS Windows Phone, ktorý fínsky výrobca používa už niekoľko rokov. Či by takto ale skutočne vyzeralo aj na reálnom zariadení nevieme potvrdiť a pravdepodobne sa to už ani nikdy nedozvieme. Škoda. Nokia smartfón bežiaci pod operačným systémom Android by bol nepochybne zaujímavým kúskom.

Náš tip
Epický príbeh Nokie – vzostup až ku hviezdam a strmý pád
9.1.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+