MojAndroid

Postavíme vám sieť, aká tu ešte nebola“ – s takýmto sloganom uvádza svoje vyjadrenie ohľadom vybudovania vysokorýchlostnej siete LTE operátor Orange. Okrem pokrytia chce ponúknuť zákazníkom aj najvyššie rýchlosti, ktoré siete novej generácie umožňujú.

Náš tip
Telefónica získala kľúčové frekvencie, ide budovať LTE sieť

Orange podľa vlastného vyjadrenia získal optimálnu kombináciu frekvencií vo všetkých pásmach. Vďaka výsledkom aukcie má k dispozícii kombináciu 2 x 10 MHz vo frekvenciách v pásme 800 MHz, 2 x 30 MHz v pásme 2600 MHz, ako aj 2 x 20 MHz v pásme 1800 MHz. Ako ďalej operátor tvrdí, skutočný 4G zážitok bez kompromisov bude môcť ponúknuť v plnom rozsahu kapacity, ktorú tieto pásma ponúkajú, nakoľko frekvencie získal v konkrétnych blokoch pásma, kde bude vplyv rušenia inými službami najmenší.

Orange logo ploché

Podobne ako pri 3G sieti, Orange nevníma príchod 4G sietí ako preteky o prvenstvo, ale o kvalitu služieb. Práve preto sme sa snažili získať najlepšie frekvencie, čo sa nám aj v plnej miere podarilo.“ povedal generálny riaditeľ spoločnosti Orange Slovensko Pavol Lančarič.

Orange chce spustiť komerčnú prevádzku 4G/LTE siete v prvom polroku 2014. O konkrétnejšom termíne ani lokalitách, ktoré budú pokryté ako prvé, sa zatiaľ operátor nezmieňuje.

Náš tip
Telefónica získala kľúčové frekvencie, ide budovať LTE sieť

Náš tip
Telekom zverejnil plány s LTE, prioritou sú Bratislava a Košice

Zdroj: tlačová správa

8.1.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+