MojAndroid

Tak sme sa ho predsa dočkali. Spoločnosť Sony na výstave CES 2014 v Las Vegas predefinovala kategóriu high-end smartfónov s Androidom, keď oficiálne predstavila novinku s názvom Sony Xperia Z1 Compact. Ide o prvý smartfón, ktorý môžeme označiť ako plnohodnotný high-end model a ktorý ponúka displej s uhlopriečkou pod 4,5″. Novinka je inak takmer kópiou väčšej sestry Sony Xperia Z1, takže ponúkne opäť “to najlepšie od Sony”.

xperia-z1-compact-3

Ako ste si už mohli všimnúť v našich starších článkoch, kde sme príchod tohto zariadenia avizovali, smartfón Sony Xperia Z1 Compact má naozaj čo ponúknuť. Však zo špecifikácií stačí spomenúť SoC Snapdragon 800 so 4 jadrami Krait 400 a 2 GB RAM, a už viete, že ide o plnohodnotný high-end smartfón aj pre náročnejších používateľov. Displej v tomto prípade získal veľkosť 4,3″ a ponúka HD rozlíšenie, no s hustotou pixlov 341 PPI mu nemožno nič vyčítať. Ide o IPS panel podporovaný technológiou Triluminious, takže sa môžete tešiť na živšie a pestrejšie farby. Zaujme rozhodne aj vodeodolnosť, ktorá je pre rad Xperia zariadení príznačná. Vďaka certifikátom IP55 a IP58 môžete toto zariadenie namočiť až 1 meter pod hladinu vody po dobu maximálne 30 minút.

xperia-z1-compact-6

V čom je Xperia Z1 Compact výnimočná voči konkurentom, je fotoaparát. Podobne ako väčšia Xperia Z1 totižto ponúka až 20,7 Mpix jednotku s G Lens šošovkou a množstvom technologických vylepšení, medzi ktoré môžeme zaradiť napríklad 1/2,3 CMOS senzor Exmor RS či čip fotoaparátu BIONZ, ktorý zabezpečí dodatočné spracovanie snímok. Zo softvéru fotoaparátu nesmieme zabudnúť na mód Superior Auto, ktorý patrí medzi automatickými nastaveniami mobilných fotoaparátov medzi najlepšie. 

Z ďalších špecifikácií spomenieme ešte rozmery zariadenia 127 x 65 x 9 mm a hmotnosť 140 gramov, čo je zhruba o 30 gramov menej, než má klasická Xperia Z1. Poteší aj podpora pre MHL, nízko-energetický Bluetooth 4.0, NFC či GPS s podporou GLONASS. Kapacita vnútornej pamäte je 16 GB, je ju však možné rozšíriť o pamäťovú kartu typu microSD. Sony Xperia Z1 Compact príde na trh s Androidom 4.3 Jelly Bean, ktorý by však krátko po začiatku predaja mal byť aktualizovaný na novší Android 4.4 KitKat. Samozrejmosťou je prítomnosť novej generácie nadstavby Timescape. Farebné spracovania budú v tomto prípade zahŕňať farby čierna, biela, ružová a limetková a ako posledný údaj uvádzame kapacitu batérie 2300 mAh. Cena zariadenia zatiaľ nie je známa a ihneď, ako budeme vedieť viac, vás budeme informovať.

Zdroj: Tlačová správa

MôjAndroid.sk vám prináša všetky Android novinky z CES 2014.

7.1.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+