MojAndroid

Spoločnosť Parrot poznáte najmä vďaka Wi-Fi kvadrikoptére A.R Drone, ktorá ponúka skvelú zábavu pre vaše mobilné zariadenia. Značným negatívom tohto produktu bola cena, ktorá určite odradila mnohých fanúšikov. Parrot však predstavil na veľtrhu CES 2014 dva nové produkty MiniDroneSumo, ktoré sú jednoduché na použitie a sú rozmerovo menšie než pôvodná kvadrikoptéra. Hoci cena nebola doposiaľ uvedená, aspoň v prípade MiniDrone sa dá predpokladať, že bude nižšia než cena pôvodného modelu.

Parrot AR Drone mini Sumo

Parrot si uvedomil, že klasický Drone nie je práve najmenší a lietanie v miestnostiach prakticky nemožné, hlavne ak nevlastníte skladové priestory s rozlohou aspoň niekoľko sto metrov štvorcových. Predstavil preto menšiu verziu nazvanú MiniDrone, ktorá prichádza so zaujímavou dodatočnou konštrukciou postranných kolies chrániacich rotory s vrtuľami pred nárazmi do stien alebo predmetov. MiniDrone je vybavený akcelerometrom, ultrasonickým senzorom, gyroskopom a kamerou nasmerovanou na zem. Tieto technológie umožňujú hračke, aby zostala vo vzduchu a samozrejme aj jej ovládanie. Smutnou správou je, že novinka nemá žiadnu kameru pre video výstup do mobilného zariadenia. So smartfónom alebo tabletom komunikuje prostredníctvom Bluetooth 4.0 a výrobca udáva maximálny dosah približne 50 metrov.

Parrot AR Drone mini Sumo

Druhou technologickou hračkou je Sumo, s ktorým si vo veľkom štýle zajazdíte na zemi. Vo veľkom štýle uvádzame preto, lebo Sumo dokáže skákať až do výšky 80 cm, takže prekážky by vám nemali robiť žiaden problém. Narozdiel od MiniDrone obsahuje prednú QVGA kameru a prostredníctvom dual-band Wi-Fi 802.11ac odosiela obraz do sprievodnej aplikácie na mobilných zariadeniach.

Zdroj: The Verge

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+