MojAndroid

Ďalší prípad súdneho sporu medzi Nokiou a HTC nedopadol práve podľa predstáv taiwanského výrobcu. Ten v Nemecku prehral, v dôsledku čoho musí pozastaviť predaj všetkých Android smartfónov, vrátane troch zariadení One – One, One mini a One max.

Náš tip
HTC presvedčilo súd v Británii. Môže pokračovať v predaji HTC One mini

nokiahtc

HTC má porušovať patent číslo EP1148681, ktorý popisuje metódu prenosu informácií potrebných pre prepojenie dvoch zariadení prostredníctvom technológií Bluetooth alebo NFC – známe tiež pod názvom Android Beam, čo je natívna funkcia Androidu. Tento nie je štandardnej podstaty a tak spoločnosti HTC zatiaľ neostáva nič iné, len sa riadiť rozhodnutím súdu. Pokúsi sa však aj o odvolanie.

Súdnym sporom, ktorý skončil v neprospech HTC je znepokojený aj Google. Patent by totižto mohol ohroziť celý ekosystém Androidu a tak už teraz naň podal pripomienku a sťažnosť v snahe ho zneplatniť. Ak by súd jeho pripomienku nebral do úvahy, Nokia by mohla podobným spôsobom odstaviť aj iných výrobcov Android zariadení.

Zdroj: gsmarena

31.12.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+