MojAndroid

Vianoce nie sú len o darčekoch, ale aj o rodinnej pohode, oddychu a času strávenom so svojimi najbližšími. Ak ste si však predsa našli pod stromčekom nový smartfón alebo tablet s operačným systémom Android a chcete sa čo najrýchlejšie zoznámiť s jeho ovládaním a užitočnými funkciami, pripravili sme si pre vás zoznam článkov, ktoré vám s touto úlohou pomôžu.  Nechýbajú ani zaujímavé tipy a triky, či Android slovník, kde nájdete vysvetlené všetky dôležité pojmy.

Christmas-Android-Wallpaper-1024x682

Začíname s Android smartfónom:

V priebehu roka sme sa rozhodli vytvoriť novú sériu článkov spolu s videami, kde sa postupne venujeme témam ako prvé spustenie Android smartfónu, inštalácia aplikácií, nastavenie emailu a ďalším. Tieto budú pravdepodobne najlepším zdrojom informácií, ktoré vám pomôžu v začiatkoch s novým smartfónom.

  • Prvé spustenie a nastavenie – dozviete sa viac o procese prvého spustenia a nastavenia zariadenia.
  • Vitaj Android – predstavíme si operačný systém, niektoré jeho základné funkcie a používateľské prostredie. Súčasťou je tiež popis niektorých nastavení systému.
  • Sťahujeme a inštalujeme aplikácie – dozviete sa ako sťahovať a inštalovať aplikácie do svojho smartfónu a niekoľko informácií o Google Play, na čo slúži a čo v ňom nájdeme.
  • Nastavenie e-mailu – podrobný popis ako si nastaviť e-mailovú schránku
  • Inštalujeme prvé aplikácie – tipy na aplikácie, ktoré medzi používateľmi Androidu patria k najpopulárnejším a ktoré by sa vám pri používaní smartfónu mohli naozaj hodiť.
  • Bezpečnosť – rady a odporúčania, ako sa dá vyhnúť vírusom a tipy na aplikácie, ktoré vás pred prípadnou infiltráciou ochránia a navyše poskytnú aj ďalšie výhody, ako možnosť lokalizovať svoje zariadenie pri strate alebo odcudzení, či vymazať jeho obsah na diaľku tak, aby sa k nemu nedostali nepovolané osoby.
  • Pracujeme s dokumentmi – tipy na aplikácie – výber aplikácií pre čítanie alebo vytváranie elektronických dokumentov.
  • Prehrávame multimédiá – tipy na aplikácie  – niekoľko aplikácií, ktoré sú určené práve na prehrávanie hudby, videí či prehliadanie fotografií.
  • Hráme sa s Androidom – tipy na hry – výber tých najlepších a najpopulárnejších Android hier.
  • Synchronizácia a záloha dát – tipy na aplikácie – dozviete sa ako bezdrôtovo prenášať údaje do vášho smartfónu alebo ako ich synchronizovať s počítačom či notebookom s operačným systémom Windows.

Začíname s Android tabletom:

Nezabúdame samozrejme ani na nových majiteľov Android tabletov, pre ktorých sme sme v priebehu roka pripravili vlastnú sériu návodov a zaujímavostí z tejto kategórie mobilných zariadení. V každej časti seriálu nájdete aj video.

Pre nových majiteľov HTC smartfónov:

V prípade, že si pod vianočným stromčekom nájdete novší smartfón od spoločnosti HTC, máme pre vás osobitný seriál, ktorý popisuje používateľské prostredie nadstavby HTC Sense 5.5. Dozviete sa tu všetko o vlastných úpravách a najpodstatnejších funkciách výrobcu.

Pre úplných začiatočníkov sme tiež pripravili vlastný Android slovník, kde nájdete v krátkosti vysvetlené základné pojmy a technológie, s ktorými sa v systéme Android stretnete. Nájdete tu napríklad pojmy Bluetooth, Browser, Jelly Bean a mnoho ďalších.

Android slovník od A po Z

V priebehu roka sme na našej stránke publikovali niekoľko návodov, ktoré dobre poslúžia nie len pokročilým používateľom, ale aj novým prírastkom do ekosystému Androidu. Veríme, že vám pomôžu s niektorým špecifickými problémami, s ktorým sa môžete niekedy stretnúť. Pravdepodobne najčítanejším návodom v zozname, na ktorý chceme upozorniť je ako nainštalovať Flash do Androidu.

Ďalšie užitočné návody

Slovenské a české Android aplikácie

Portál MojAndroid.sk aktívne podporuje slovenských a českých developerov. Ak chcete mať prehľad o všetkých slovenských a českých aplikáciách, stiahnite si našu appku “Slovenské a české Android aplikácie” priamo z Google Play Store. Stačí kliknúť na tlačidlo “Inštalovať (zadarmo)”.

24.12.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+