MojAndroid

Google a jeho operačný systém Android dokážu svojich používateľov pomerne presne sledovať. Samozrejme, nič sa nedeje bez ich vedomia,  so sledovaním polohy a ukladaním jej histórie môžu alebo nemusia súhlasiť. Google sledovanie polohy však využíva najmä pri poskytovaní lepších a presnejších služieb, napríklad v asistentovi Google Now. Ten vďaka tomu dokáže lepšie odhadnúť čas zostávajúci do príchodu domov, alebo upozorniť na premávku na trase.

História_polohy_Google

Ak súhlasíte s podmienkami Googlu, tak vaša poloha je automaticky odosielaná do jeho serverov. Nie je však k dispozícii len pre účely spoločnosti, ale je aj pre bežného používateľa. Sledovať sa dá na stránke maps.google.com/locationhistory, kde sa história polohy zobrazí podľa jednotlivých dňov v mesiaci. Samozrejme len vtedy, ak ste jej zdieľanie povolili. Ák áno, tak by ste mali vidieť mapu s lokalitami, ktoré ste v danom dni navštívili – viď. obrázok vyššie.

Ak sa vám nepáči čo vidíte, nemusíte panikáriť. Dáta sa totižto dajú v Androide zmazať stlačením jediného tlačidla. To nájdete v nastaveniach polohy, umiestnenia, v nahlasovaní polohy Google. Pre jednotlivé účty môžete zapnúť alebo vypnúť hlásenie a históriu polohy, v ktorej zároveň nájdete aj spomínané tlačidlo.

Google_maps_historia_1 Google_maps_historia_2 Google_maps_historia_3

via androidauthority

21.12.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+