MojAndroid

Prehrávať videá v mobilných zariadeniach je možné nielen vo webových prehliadačoch, ale aj prostredníctvom rôznych aplikácií. Základom je natívna aplikácia od Googlu, ktorá má však viacero obmedzení. Je pravda, že spoločnosť ju priebežne vylepšuje a v poslednom období bola napríklad pridaná možnosť sledovať video v samostatnom okne pri hľadaní ďalšieho. Stále však chýba mnoho funkcií, napríklad multitaskingové prehrávanie na pozadí, prehrávanie v samostatnom okne na popredí, alebo pri uzamknutom zariadení. Našťastie, nájde sa dosť aplikácií tretích strán, ktoré tieto nedostatky riešia.

Náš tip
uListen prehrá na pozadí len zvuk z YouTube videa

Jednou z tých vydarených je aj PVSTAR+, alternatívna Youtube aplikácia, ktorá pridáva viacero funkcií. Hneď pri jej úvodnom spustení sa zobrazí odkaz autorov, aby ste sa nezdráhali kontaktovať ich v prípade, keď budete potrebovať pomoc, čo je naozaj pekné gesto. Keďže PVSTAR+ je v základe vlastne vyhľadávač a prehrávač YouTube videí, práve táto stránka je prednastavená ako hlavná pre vyhľadávanie obsahu. Aplikácia však nie je obmedzená len na tento videoportál, PVSTAR+ prehrá aj videá zo stránok vimeo.com, dailymotion.com a u nás menej známej nicovideo.jp.

PVSTAR+ 3 PVSTAR+ 4 PVSTAR+ 5

Väčšina používateľov však využije hlavne Youtube funkcionalitu a v tomto smere toho aplikácia ponúkne naozaj dosť. Samozrejmosťou je možnosť prihlásiť sa do svojho YouTube účtu a do PVSTAR+ si preniesť svoje zoznamy videí, napríklad obľúbené skladby, alebo vytvorené playlisty. Tieto sa však nesynchronizujú automaticky, takže ak si napríklad prenesiete do PVSTAR+ zoznam svojich obľúbených skladieb a neskôr k nim nejaké pridáte napr. na počítači, v tejto aplikácii sa neobjavia, kým zoznam znovu neimportujete. Priamo v aplikácii v sekcii Mylist je však možné vytvárať si aj osobitné zoznamy videí, len pre túto aplikáciu.

PVSTAR+ 1

PVSTAR+ samozrejme bez problémov prehráva video na pozadí pri vykonávaní inej činnosti, alebo aj pri uzamknutom zariadení, kedy je stále možné meniť hlasitosť prehrávaného videa. Do aplikácie je možné kedykoľvek sa vrátiť po stiahnutí stavovej lišty a kliknutí na oznámenie. Ďalšou veľkou výhodou aplikácie je jej schopnosť prehrať aj tie videá, ktoré oficiálna aplikácia z rôznych dôvodov odmieta, napríklad kvôli tomu, že ich vlastník nesprístupnil prehrávanie na mobilných zariadeniach.

Náš tip
Youtube v5.0 prináša multitasking, nový vzhľad a ďalšie novinky

Prirodzene, PVSTAR+ toho obsahuje oveľa viac. Ponúka možnosť vyhľadávania podľa kľúčových slov na všetkých štyroch vyššie uvedených videoportáloch, vyhľadávanie podľa kategórií, kanálov či rebríček 100 najpopulárnejších videí. Nechýba ani náhodné prehrávanie, opakovanie skladieb, časovač pred spaním, alebo zostavenie vlastného poradia skladieb, ktoré budú prehrávané, atď.

PVSTAR+ 7 PVSTAR+ 6 PVSTAR+ 2

Ak nie ste spokojní s natívnou Youtube aplikáciou a hľadáte jej náhradu, dajte šancu aj programu PVSTAR+. Je zadarmo a reklamy sa zobrazujú len v menu, pričom nijako zvlášť neprekážajú. Ak sa nenecháte odradiť trošku zastaraným dizajnom, získate skutočne výbornú aplikáciu s užitočnými funkciami.

16.12.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+