MojAndroid

Tie najpodstatnejšie funkcie telefónov s HTC Sense 5.5 sme si predstavili v prechádzajúcich dvoch častiach seriálu. Dnes vám ale do pozornosti dáme niekoľko ďalších vychytávok, ktoré toto prostredie ponúka. Patria medzi ne rôzne funkcie zvonení, či možnosť jednoducho preniesť nastavenia a dáta z iného zariadenia. Tieto funkcie si predstavíme v poslednej časti seriálu HTC Sense 5.5.

sense 5.5_3

Zvuky a zvonenia

Okrem toho, že je možné nastaviť rôzne zvuky a zvonenia pre odlišné udalosti a kontakty, tak zapnúť sa dajú aj ďalšie užitočné vychytávky. Je to napríklad stíšenie zvonenia pri zodvihnutí, ktoré po pohnutí smartfónu automaticky zníži hlasitosť vyzváňania. Prítomný je však aj tzv. Režim vo vrecku, ktorý aktivuje maximálnu hlasitosť zvonenia v prípade, že sa váš telefón nachádza vo vrecku nohavíc alebo v taške. Vďaka tomu budete mať väčšiu šancu, že zvonenie budete počuť a prichádzajúci hovor nezmeškáte.

Screenshot_2013-12-02-12-16-45 HTC_Sense_5.5_11

Režim Nevyrušovať

Nový režim uvítajú najmä ľudia, ktorí potrebujú na chvíľu vypnúť od nespočetných prichádzajúcich hovorov, SMS správ a vyzváňajúceho telefónu. Zapnutím režimu Nevyrušovať zablokujete prichádzajúce hovory a vypnete zvuk, vibrovanie a upozornenia LED diódou. Nastaviť sa dá jeho automatické vypnutie, ponechať zapnuté zvuky budíka a časovačov, či vybrať dôležité kontakty, ktoré vám budú môcť zavolať aj počas zapnutia režimu. Aktivovať ho je možné priamo z panelu rýchlych nastavení alebo v nastaveniach.

HTC_Sense_5.5_10 HTC_Sense_5.5_9

Šetrič energie a režim spánku

Šetrič energie využijete najmä v prípadoch, keď vám dochádza batéria. Vďaka nemu je možné šetriť využitie procesorom, znížiť jas obrazovky, vypnúť odozvu vibrovaním alebo uspať dátové pripojenia pri vypnutí displeja. Získate tak ďalšie cenné minúty možno aj hodiny chodu, bez nutnosti pripájať smartfón k nabíjačke. Šetrenie batérie sa aktivuje automaticky po dosiahnutí určitej úrovne kapacity batérie – najčastejšie 15%.

HTC_Sense_5.5_8 HTC_Sense_5.5_7

Inou funkciou, ktorá ušetrí batériu aj dáta, je Režim spánku. Tento dokáže vypnúť dátové pripojenie v konkrétnych časoch, napríklad počas spánku. HTC však ponúka aj režim učenia, ktorý sa prispôsobí vašim zvykom a o vypínanie dátových prenosov sa postará automaticky bez zásahu používateľa.

HTC_Sense_5.5_5 HTC_Sense_5.5_6

Percentuálny ukazovateľ stavu batérie

HTC doteraz na svojich smartfónoch s HTC Sense neumožňovalo zobrazovať stav batérie v percentách. To sa však s novšími verziami HTC Sense zmenilo a percentuálny ukazovateľ batérie je možné zapnúť alebo vypnúť v nastaveniach napájania zariadenia. Trochu nepraktickým spôsobom sa však zobrazuje mimo ikony batérie.

HTC_Sense_5.5_4

Využitie – Počítadlo dát, hovorov aj SMS

HTC Sense obsahuje okrem štandardne dostupného počítadla prenesených dát, aj počítadlo  hovorov a SMS správ. V nastaveniach zariadenia tak nájdete prehľadné štatistiky o tom, koľko minút ste za posledné obdobie pretelefonovali alebo ako dlho ľudia volali vám. K dispozícii sú aj informácie o počte prijatých a odoslaných SMS/MMS správach. To isté platí o dátach, pri ktorých je možné nastaviť aj dátový limit, po ktorého dosiahnutí sa prenos mobilným internetom automaticky obmedzí.

Screenshot_2013-12-03-17-34-33_1 Screenshot_2013-12-03-17-34-49_1 Screenshot_2013-12-03-17-34-40_1

Dropbox – 25 GB úložného priestoru zadarmo

Výhodou, ktorú poskytuje HTC svojim zákazníkom je aj bonus v podobe 25 GB úložného priestoru v službe Dropbox. Táto prichádza predinštalovaná so zariadením, pre získanie bonusu sa stačí prihlásiť alebo vytvoriť nové konto zo smartfónu s HTC Sense.

Print

Prenos údajov z iného smartfónu

HTC pamätá aj na svojich úplne nových používateľov. Ak si po prvýkrát zakúpite smartfón s HTC Sense, tak sa môžete tešiť na nástroj, ktorý vám pomôže s prenosom údajov zo starého zariadenia. Stačí využiť funkciu “Získať obsah z iného telefónu” a vybrať niektorú z dostupných možností. Údaje je možné preniesť z predchádzajúceho HTC zariadenia s Androidom, iného telefónu s týmto OS alebo dokonca z iPhonu a ďalších podporovaných modelov.

HTC_Sense_5.5_3 HTC_Sense_5.5_2 HTC_Sense_5.5_1

K dispozícii je rýchly prenos SMS a kontaktov, ale aj úplný prenos, ktorý sa postará o presun všetkých údajov vrátane fotografií, videí, nastavení a ďalších dát. Pre správne fungovanie funkcie je nutné na pôvodný telefón nainštalovať aplikáciu “HTC nástroj na prenos” z obchodu Play. Úplný prenos sa realizuje cez WiFi, rýchly používa pomalší Bluetooth.

Verzia: 6.0.932740
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 6.0.932740
Aktuálna cena: Zdarma

4.12.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+