MojAndroid

Android-bazárSekcia Android bazár je pre našich čitateľov pomerne známa. Minulý mesiac sme zaznamenali už viac ako 1,100 inzerátov za celé obdobie, odkedy je táto služba spustená na našom webe. Pri tejto príležitosti sme sa rozhodli zjednodušiť prístup k inzerátom, odteraz ich nájdete už aj na stránke AndroidBazar.sk. Aktuálne stránka ponúka viac ako 75 inzerátov, medzi ktorými nájdete rôzne zariadenia – od novinky Nexus 5 až po silikónové púzdro na tablety.

AndroidBazar.sk ponúka možnosť bezplatnej občianskej inzercie Android smartfónov, tabletov a príslušenstva. Aktuálne sa váš inzerát zobrazuje po dobu 30 dní, následne sa vymaže. V bazáre nájdete možnost filtrovať si zariadenia podľa výrobcu, či lokality. K dispozícii tak máte zaujímavý zoznam inzerátov z vášho okolia. Pre úplnosť vám predstavíme aktuálne všetky funkcie bazáru:

Údaje o inzeráte

S pribúdajúcim počtom inzerátov je samozrejme dôležité, aby ste sa efektívne dostali práve k tým, ktoré vás zaujímajú. Práve preto sme do formulára pre pridávanie nového inzerátu pridali nasledujúce políčka:

  • typ tovaru (telefón, tablet, príslušenstvo)
  • značka (zobrazí sa podľa vybraného typu tovaru)
  • zariadenie (zobrazí sa iba ak ste zvolili telefón alebo tablet ako typ tovaru)

Porovnanie cien

Keď si kliknete na konkrétny inzerát, môžete si všimnúť graf vývoja reálnej ceny inzerovaného Android zariadenia. Zdrojom týchto cien je stránka Heureka.sk, ktorá každodenne porovnáva ceny v mnohých slovenských e-shopoch. Kliknutím na graf či jeden z odkazov v obdĺžnikovom banneri pod ním sa dostanete na zoznam internetových obchodov, ktoré daný Android ponúkajú. Takto môžete reálne posúdiť, či je cena v inzeráte adekvátna, a informovane sa rozhodnúť o kúpe či “nekúpe”.

Ochrana inzerentov proti spamu

Nemusíte sa báť, vaša emailová adresa je v bezpečí. Emailovú adresu sme pri zobrazenom inzeráte schovali, takže sa už nepríjemného spamu báť nemusíte. Majiteľa inzerátu však môžete stále kontaktovať, a to prostredníctvom formulára na odoslanie správy. Ten sa vám zobrazí po kliknutí na tlačidlo “Kontaktovať predajcu” pod cenou tovaru.

Po kliknutí na tlačidlo sa nižšie zobrazí formulár, v ktorom musíte vyplniť:

  • svoje meno (môže byť nick)
  • svoju emailovú adresu (túto uvidí iba majiteľ inzerátu)
  • text správy (typicky otázka k inzerovanému tovaru)
  • kód z obrázka (tento zabraňuje nežiadúcemu spamu)

 

 

Vylepšené filtrovanie inzerátov

Vďaka údajom z inzerátov vieme na Androidbazar.sk  filtrovať inzeráty podľa typu tovaru a podľa značky, ktoré nájdete nad aj pod zobrazenými inzerátmi. Existujúce inzeráty sme aktualizovali tak, aby filtrovanie fungovalo aj pre ne, a nie iba pre nové.

Zoraďovanie inzerátov (aj) podľa ceny

Ako môžete vidieť na hornom obrázku, ďalšou funkciou je aj možnosť zoradenia inzerátov podľa ceny alebo dátumu pridania. Východzie nastavenie je zoradenie podľa dátumu pridania inzerátu zostupne, takže na vrchu je vždy posledný pridaný inzerát.

Prepojenie Android katalógu s bazárom

Inzerujete zariadenie, ktoré sa už nachádza v sekcii Android katalóg na našej stránke? Ak ho pri pridávaní inzerátu vyberiete z ponúknutých možností, navštevníci stránky, ktorí nájdu váš inzerát, uvidia krátke info o ponúkanom telefóne s odkazom na viac detailov v Android katalógu.

Naopak, ak si v Android katalógu prezeráte nejaký telefón či tablet, a v bazáre sú inzeráty týkajúce sa tohto zariadenia, uvidíte medzi záložkami jednu novú – “Bazár”. Tu sa vám zobrazia všetky inzeráty týkajúce sa Androidu, ktorý si pozeráte.

Vymazanie inzerátu

Po pridaní inzerátu sa vám zobrazí špeciálny link a heslo, pomocou ktorých môžete inzerát kedykoľvek vymazať. Tieto údaje vám automaticky pošleme aj na emailovú adresu zadanú ako kontakt pri inzeráte.

Doba inzercie: 30 dní

Pri spustení Android bazáru sme nastavili dobu trvania inzercie na 14 dní. Aktuálne sa inzeráty zobrazujú 30 dní. Po uplynutí tejto lehoty sa inzerát automaticky vymaže. Ak sa vám nepodarilo predať, kúpiť či vymeniť váš Android počas tejto doby, môžete inzerát bezplatne “nahodiť” ešte raz.

Ďalšie novinky

Ako vidíte, AndroidBazar.sk je pre nás dôležitou súčasťou portálu MojAndroid.sk a aj v blízkej dobe plánujeme niekoľko noviniek a zmien. Máme tak v rukáve zopár nápadov na vylepšenie, ale zaujímalo by nás, aké zaujímavé zmeny a funkcie by ste v bazáre privítali vy. Napíšte nám do komentárov pod článkom.

2.12.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+