MojAndroid

Inteligentné zariadenia dnes svojim majiteľom ponúkajú mnohé benefity, pričom za jednu z najväčších výhod môžeme považovať bezplatnú komunikáciu. Hoci je tento pojem relatívny a musíme pritom počítať s niekoľkými faktami, ako napríklad platba za mobilné dáta či domáci internet, v konečnom dôsledku nás komunikácia cez naše smartfóny a tablety stojí niekoľkonásobne menej, než by sme za ňu zaplatili operátorom. Pripravili sme si preto pre vás seriál SMS a volanie zadarmo cez Android, kde si postupne predstavíme aplikácie, ktoré na komunikáciu medzi inteligentnými zariadeniami môžete využiť. V druhom dieli nášho seriálu vám predstavíme populárny komunikátor Viber.

Viber

Náš tip
SMS a volanie zadarmo cez Android #1: Aplikácia WhatsApp Messenger

Titul Viber patrí medzi najkomplexnejšie bezplatné komunikátory na svete. Aplikácia je dostupná na niekoľkých platformách – Android, iOS, Windows Phone, Bada, Symbian, Mac, BlackBerry či Windows, čo umožňuje používateľom tejto služby komunikovať naozaj s každým svojim priateľom, ktorý využíva rovnako konto Viber. Bohatá celosvetová sieť spája stovky miliónov ľudí z takmer 200 krajín, kde je Viber dostupný. Aplikáciu je možné využívať na mobilných zariadeniach, notebookoch aj desktopoch.

viber-01 viber-07 viber-14

Viber ponúka bezplatnú komunikáciu rôznych typov. Priamo cez aplikáciu môžete posielať bezplatne správy, volať svojim známym cez 3G alebo Wi-Fi pripojenie a dokonca posielať aj multimediálne súbory, zdieľať svoju polohu alebo vytvoriť skupinový chat až pre 100 ľudí. Základom aplikácie je jednoduché a intuitívne prostredie spájajúce na niekoľkých obrazovkách všetky funkcie aplikácie. Rovnako ako pri WhatsApp, aj v tomto prípade nie je nutná registrácia alebo zakladanie nového konta a aplikácia vám vytvorí špecifické konto len na základe vášho telefónneho čísla. V aplikácii nájdete aj automaticky vytvorený zoznam so všetkými vašimi kontaktmi, ktoré používajú Viber, takže do niekoľkých sekúnd od inštalácie môžete začať komunikovať.

Priamo v aplikácii si však môžete zakúpiť aj kredit (priamo cez Google Wallet), s ktorým potom môžete volať na hociktoré vami zvolené číslo. Tarifa je 16  alebo 2 centy za 1 minútu volania na mobil alebo pevnú linku, avšak ďalších 16, či 2 centy vám aplikácia spoplatní aj za 1 sekundu ďalšej začatej minúty. Kvalita hovorov bola inak priemerná, pri 3G pripojení a cez Wi-Fi boli hovory bezproblémové, pri EDGE pripojení boli hovory takmer nevyužiteľné – dátový tok nestačil na kvalitný prenos hlasu. Aplikáciu na telefonovanie tak využijete len pri kvalitnom pripojení. Čo sa nám nepáči je systém spoplatnenia hovorov, ktorý je voči zákazníkom v niektorých krajinách nevýhodný. V Česku stojí napríklad minúta hovoru do mobilnej siete len 6 centov. Ceny volaní môžete zistiť na tomto odkaze. Výhodu telefonovania cez kredit Viber Out vidíme pri telefonátoch do zahraničia, ktoré sú spoplatnené len zlomkom ceny, ktorú ponúkajú slovenskí operátori.

Výbornou funkciou aplikácie Viber je aj možnosť vlastného upravenia prostredia, v ktorom si môžete zmeniť napríklad pozadie správ. Hlavne mladých používateľov oslovia aj emotikony a nálepky, ktorými môžu v správach zdieľať svoje emócie a rozhodne zaujímavými sú aj hlasové správy, ktoré môžete odosielať pomocou špeciálneho tlačidla. Celkovo je aplikácia Viber veľmi pekne spracovaná a s jej ovládaním by nemal mať problém žiadny používateľ. Kladne hodnotíme tiež prítomnosť programu pre vaše PC či Mac, čo vám umožňuje komunikovať s vašimi priateľmi bez toho, aby ste sa vôbec dotli svojho smartfónu či tabletu. Na záver dodávame, že aplikácia Viber je bezplatná a neobsahuje žiadne reklamy ani poplatky do budúcnosti, čo je jej veľkým plusom. Stiahnuť a nainštalovať si môžete Viber pomocou nášho odkazu nižšie.

Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma

Autori: Ondrej Ličko & Fero Chovaňák

23.11.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+