MojAndroid

Spoločnosť Google pracuje na novej aplikácii fotoaparátu pre Android zariadenia. Hovoria o tom stopy v kóde, ktorý spoločnosť uverejnila na internete. Téme sa venovali zahraniční redaktori webu Ars Technika a používateľ Josh Brown, ktorí poznamenali, že Google na novej aplikácii kamery pracuje už od decembra minulého roka. Medzi vylepšenia, ktoré by nová aplikácia mala priniesť, patria funkcie ako burst mód, vylepšená detekcia tvárí, či schopnosť snímať fotografie vo formáte RAW.

Recenzia Nexus 5

Nová aplikácia fotoaparátu by pritom mala byť súčasťou novších verzií Androidu, zatiaľ čo by k nej mali prístup aj výrobcovia Android smartfónov a tabletov, ktorí by jej funkcie  mohli implementovať do svojich natívnych aplikácií fotoaparátu. Hoci sa hovorilo o tom, že Google prinesie aktualizovanú aplikáciu kamery už vo verzii Androidu 4.4 KitKat, kód týkajúci sa kamery záhadne zo súboru zmizol a ostal po ňom len odkaz “Zatiaľ nedokončené”. Google však zrejme nové API kamery prinesie s jednou z aktualizácií Androidu 4.4, čím by eliminoval kvalitatívny náskok konkurenčných systémov iOS a Windows Phone, ktorých natívne aplikácie fotoaparátu sú rozhodne kvalitnejšie, nielen po technickej stránke.

Zdroj: TheVerge

18.11.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+