MojAndroid

Zima sa už pomaly blíži. Onedlho už budeme z okna pozorovať poletujúci sneh a na teplomery sa ukážu teploty pod nulou. Všetci vieme, aké nepríjemné môže byť používanie smartfónov v nízkych teplotách, napríklad pri písaní textových správ alebo na sociálnych sieťach. Okrem niektorých výnimiek, dotykové obrazovky nereagujú na podnety s nasadenými rukavicami a preto sa hľadajú rôzne alternatívne riešenia takejto situácie. Trocha bizarný prístup zvolil Kanadský start-up a jeho produkt Tahka, ktorý sa nedávno objavil na stránka davového financovania KickStarter.

Tahka Vak na ruky smartfon

V Kanade čelia autori projektu krutej zime a nízkym teplotám po väčšinu roka. S takýmto počasím je používanie smartfónu bez rukavíc náročné a preto hľadali spôsob, akým by mohli používať smartfón bez toho, aby im omrzli ruky. Výsledkom je vak na ruky Tahka, ktorý je v tvare srdca a umožňuje mať vaše zariadenie a obe ruky v teple. Z vrchnej časti je priesvitná oblasť, cez ktorú vidíte na displej. Podľa informácií je vyrobený z kvalitných materiálov a chráni váš smartfón v daždi či padajúcom snehu.

Projekt podporilo zatiaľ len 9 ľudí, pričom autori potrebujú 20 000 kanadských dolárov na zahájenie výroby. Takouto rýchlosťou do 25 dní pravdepodobne nestihnú vyzbierať plnú sumu, no uvidíme ako to dopadne. Tahka by mohol byť vzhľadom na netradičný tvar, farbu či rozmery extrémne populárny v japonsku, no u nás je to otázne. Nosili by ste v zime takýto vak do práce či školy ? 

Tahka Vak na ruky smartfon

 

Zdroj: KickStarter

12.11.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+