MojAndroid

Smarfóny sú už pre mnohých z nás neoddeliteľnou súčasťou našich životov. Nosíme ich neustále so sebou a často nám robia spoločníkov pri rôznych životných situáciach. Nie je ničím nezvyčajným vidieť ľudí ako fotografujú smartfónmi na svadbách, oslavách, stretnutiach s priateľmi alebo pri pochôdzkach prírodou, snažiac sa zachytiť krásu a výnimočnosť daného okamihu na fotografii, ktorá im ju neskôr pripomenie. O niečo podobné sa snažia aj naši čitatelia v seriáli FOTOmánia, v ktorej uverejňujeme zábery vytvorené Android smartfónmi.

Logo_printic_top

Daný okamih, ktorý sa snažíte zachytiť pomocou mobilných zariadení si však nemusíte nechávať len pre seba. Môžete sa oň podeliť so svojimi priateľmi, rodinou alebo kolegami v práci. Existuje na to niekoľko rôznych spôsobov, či už pomocou sociálnych sietí, e-mailu alebo prostredníctvom obrazovky smartfónu. Printic pridáva ďalšiu a pre mnohých jednu z hlavných možností zdieľania a to pomocou skutočných fotografií vytlačených vo formáte starých polaroidov. Tieto si môžete nechať vytlačiť a poslať komukoľvek vo vybraných krajinách na svete vrátane Slovenska a Českej republiky.

2

Niečo o Printic

Spoločnosť Printic je pôvodom z Francúzska. Zakladateľmi sú bývalí zamestnanci portálu Mayoz, ktorý sa zaoberá predajom umeleckých fotografií online.  Nápad tlačiť a posielať fotografie do sveta priamo zo zariadenia, ktoré nosíme vždy pri sebe vznikol po tom, čo si Benjamin Grelié, Florent Malbranche a Nicolas Reboud uvedomili, že veľa ľudí má rado svoje vlastné fotografie a radi sa nimi prezentujú. Viac ako 80% používateľov  pritom používa smartfón práve na fotenie. Prečo teda neponúknuť používateľom možnosť tlačiť obľúbené fotografie a poslať ich takmer do celého sveta, ako napríklad pohľadnicu z dovolenky alebo len pre vlastné potešenie.

Ako to funguje

Použitie služby je veľmi jednoduché. Stačí ak si nainštalujete aplikáciu Printic, ktorá je na obchode Play dostupná úplne zadarmo a prihlásite so svojim Printic kontom. To vytvoríte priamo z aplikácie alebo na webových stránkach služby.

Verzia: 3.6
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 3.6
Aktuálna cena: Zdarma

Printic pre Android disponuje prehľadným a pekne spracovaným používateľským prostredím. Hneď na úvodnej obrazovke ste informovaní o cene za výtlačok jednej fotografie a nájdete tu aj ďalšie nastavenia konta, ako aj možnosť vložiť promo kód či kúpiť kredity pre tlačenie fotografií. Aplikácia vás prevedie niekoľkými krokmi od výberu snímkov na tlačenie až po platbu.

Recenzia_Printic1_1 Recenzia_Printic1_13 Recenzia_Printic1_3 Recenzia_Printic1_5

Výhodou je, že Printic sa neobmedzuje len na lokálne uložené fotografie, ale umožní vytlačiť aj tie uložené na sociálnych sieťach Facebook a Instagram. K dispozícii sú aj nástroje na základnú úpravu vrátane možnosti snímky orezať, otočiť alebo pridať vlastný komentár. Zvoliť môžete aj počet kópií.

http://www.youtube.com/watch?v=YfY-L4TgFtc#t=28

Predposledným krokom je výber adresátov, ktorým budú fotografie poslané. Vybrať ich môžete niekoľko. Do každej obálky s fotografiami sa dá vložiť aj správa, ktorú si po rozbalení nájde príjemca vždy navrchu. Môžete tu vložiť svoj pozdrav alebo informáciu o tom, kde boli fotografie vytvorené alebo pri akej príležitosti vznikli. Na podobný účel môžete samozrejme využiť aj komentáre pri každej fotografií. Printic po uvedení všetkých dôležitých údajov vypočíta cenu zásielky a ponúkne vám 8 spôsobov platby vrátane platobných kariet VISA alebo služby PayPal. Ak ste v nastaveniach konta vložili promo kód alebo ste si dobili kredity ručne, cena zásielky bude znížená automaticky.

Koľko to stojí?

Za každú fotografiu zaplatíte 0,79€, pričom v tejto sume sú zarátané už všetky poplatky vrátane poštovného. Nemusíte sa tak báť, žeby ste pri posielaní fotografií museli neskôr zaplatiť skryté poplatky. Práve naopak. Printic vám ponúka niekoľko možností ako získať zľavu. Za zdieľanie cez SMS, prostredníctvom sociálnych sietí Twitter a Facebook, sa z výslednej sumy odčíta 0,5€. Ak je cena vášho balíka napríklad 2,37€ a o službe Printic dáte vedieť svojim známym SMS správou, tweetom alebo statusom na Facebooku, zníži sa táto až na 0,87€. Navyše, ponúkané sú často rôzne akcie, na ktoré môžete byť upozornení e-mailom. K trom výtlačkom tak môžete získať napríklad dve úplne zadarmo a podobne.

Recenzia_Printic1_1 Recenzia_Printic1_8

Kvalita výtlačku a skúsenosti

Po objednávke vytvorenej v aplikácií budete o jej úspešnom prijatí informovaní e-mailom. Odoslanie zásielky by malo byť realizované do jedného dňa. Osobná skúsenosť je taká, že sme v pondelok na obed (12:00) objednávku odoslali a na druhý deň večer (18:00) prišla správa potvrdzujúca odoslanie. Musím povedať, že ma celkom milo prekvapila rýchlosť doručenia. Od vytvorenia objednávky až po jej doručenie do mojej poštovej schránky to netrvalo dlhšie ako 3 dni. Printic garantuje doručenie do 3-5 dní, čo ako sa zdá sa mu aj darí a patrí mu za to aj moja pochvala.

Recenzia_Printic_7 Recenzia_Printic_6

Fotografie boli doručené v bielej obálke, ktorá je však len ochrannou schránkou pre skutočne cenný obsah v podobe ďalšej obálky, tentokrát už s fotografiami. Výtlačky fotografií sú po otvorení obálky usporiadané tak, že navrchu sa vždy nachádza fotografia so správou, na ktorej môže byť napríklad váš pozdrav. V mojom prípade som si nechal na úvodnú fotografiu vytlačiť nápis v znení “Testovacie fotografie MojAndroid.sk”. Kvalita papiera a výtlačku je na dobre úrovni. Ako papier je použitý tradičný lesklý formát s rozmermi 8 × 10 cm. Samotná fotografia však zaberá plochu s veľkosťou len 7,5 x 7,5 cm. Zvyšok je vyhradený pre jej popis alebo ostáva prázdny. Keďže fotografie sú lesklé, odporúčam ich prezerať uchopením za okraje. Povrch totižto celkom dobre zachytáva odtlačky prstov.

Recenzia_Printic_5

Recenzia_Printic_2 Recenzia_Printic_1

Záverečné hodnotenie

Aplikácia Printic je ukážkou toho, čo všetko je možné dnes pomocou smartfónu dokázať. Vďaka nej už nemusíte ostávať len pri prezeraní alebo zdieľaní fotografií prostredníctvom displeja smartfónu, tabletu alebo iného zariadenia. Môžete ich jednoducho poslať komukoľvek a takmer kamkoľvek na svete. Printic je skvelou príležitosťou ako prekvapiť napríklad svojich rodinný známych alebo priateľov, ktorým pošlete fotografie z dovolenky alebo len tak pre potešenie. Nemusíte ostať len pri vlastných fotografiách, ale poslať je možné ľubovoľný obrázok, napríklad ako vianočný pozdrav a podobne. Doručenie je rýchle a kvalita fotografií na výbornej úrovni. Samozrejme treba už len dodať, že na hromadné tlačenie fotografií nebude Printic najvhodnejšou voľbou, no pre potešenie seba, priateľov alebo rodiny je priam ako stvorený.

Plusy

  • Rýchle doručenie
  • Prehľadná aplikácia
  • Časté akciové ponuky so zľavami

Mínusy

  • Aplikácia nepodporuje diakritiku – mäkčene 
  • Povrch fotografií zachytáva odtlačky

 

12.11.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+