MojAndroid

Android 4.4 KitKat môže byť predstavený už každú chvíľu. Hoci nevieme presný čas ani dátum, jedným z ďalších odhadov kedy by ho Google mohol uviesť je dnešok. Po dlhom čase a tesne pred predstavením vyplávali na povrch nové informácie o tomto OS. Priniesť má viaceré novinky, ktoré potešia najmä majiteľov menej výkonných zariadení. Android vo verzii 4.4 bude totižto optimalizovaný tak, aby dobre fungoval aj na lacnejších smartfónoch a tabletoch, ktoré boli doteraz charakteristické nie príliš rýchlymi reakciami. To by sa s uvedením nového OS malo zmeniť.

Android KitKat

Android 4.4 má byť lepšie optimalizovaný pre chod na zariadeniach s menšou pamäťou RAM. Nový OS by tak mal bezproblémovo fungovať aj na lacných a nie veľmi výkonných zariadeniach. Google tak možno vyriešil problém lagovania a pomalých reakcií pri tomto type zariadení. Navyše má developerom poskytnúť nástroje, ktoré im pomôžu svoje aplikácie pre low-end smartfóny a tablety lepšie optimalizovať. V spojení s lepšou optimalizáciou OS sa spomínajú aj inteligentné hodinky.

KitKat má tiež umožniť vývojárom vytvárať aplikácie, ktoré by mohli telefón s NFC využívať pri platení namiesto platobných kariet alebo ako kľúč pri vstupe do zabezpečeného priestoru. Systém už nebude vyžadovať zabezpečený priestor v NFC čipe, ale namiesto toho bude k ukladaniu dôverných dát používať samotný OS. Akým spôsobom to bude robiť zatiaľ nevieme.

Novinkou má byť aj podpora ďalších senzorov pre vektor geomagnetickej rotácie, detekciu chôdze a počítanie krokov. Tieto môžu byť použité najmä pri fitnes aplikáciách, ktoré by tak s menšou námahou mohli v smartfónoch alebo iných nositeľných zariadeniach lepšie sledovať prejdenú vzdialenosť či spálené kalórie. To všetko bez zvýšenej spotreby energie. Poslednými novinkami má byť natívna podpora pre infračervené vysielače, vďaka čomu budú môcť vývojári vytvárať aplikácie pre ovládanie elektrospotrebičov v domácnosti. Pridaná má byť aj podpora pre Bluetooth HID GATT a Bluetooth Message Access Profile, ktorá zabezpečí jednoduchšie prepojenie napríklad s joystickmi alebo multimediálnym systémom v aute.

To sú zatiaľ všetky novinky, o ktorých sme sa dozvedeli z najnovšie uniknutých informácií. Možno práve dnes sa už ale dozvieme viac o tom, čo všetko Google pre nás v Androide 4.4 KitKat pripravil. Sledujte nás.

Zdroj: androidpolice

31.10.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+