MojAndroid

Kickstarter je domovom ďalšieho projektu, ktorý hľadá finančnú podporu. Tentokrát ide o inteligentný zámok na bicykel, ktorý je vybavený GPS modulom a ďalšími senzormi, ktoré majú zabrániť krádeži. Navyše, bicykel je možné zdieľať  s priateľmi, ktorí si ho vďaka aplikácií budú môcť jednoducho odomknúť. K dispozícii je aj možnosť prenájmu.

lcok8_4

Váš bicykel bude vďaka Lock8 chránený peknou nádielkou senzorov. Nielenže k jeho odomknutiu nepotrebujete už žiadne kľúče, ale na prípadne pokusy o krádež budete vy alebo Lock8 komunita ľudí nachádzajúcich sa v blízkosti upozornení prostredníctvom aplikácie. Hlasný 120dB alarm dokáže odradiť nejedného zlodeja, ktorý bude čeliť zoči voči technológiám, ktoré tento zámok obsahuje. Je to napríklad “smart” kábel, ktorý po prestrihnutí spustí alarm. Ten sa aktivuje aj v prípade vibrácií spôsobených rezaním, vŕtaním alebo pri úderoch kladivom. Teplomer zistí, či sa pokúša o odstránenie zámku horákom alebo chladiacim sprejom. Akonáhle Lock8 zistí pokus o nedovolené odomknutie, upozorní na to majiteľa správou. Výhodou je tiež funkcia, ktorá aktivuje alarm na zariadení automaticky, keď sa jeho majiteľ vzdiali z dosahu Bluetooth.

lock8

Aj v prípade, že sa zlodejovi podarí s bicyklom odísť, budete ho môcť pomocou GPS lokalizovať. Na všetky vyššie spomínané udalosti môžu byť upozornení aj členovia komunity Lock8, ktorí sa nachádzajú v blízkosti zámku. Pri krádeži ho budú môcť taktiež sledovať a pomôcť tak majiteľovi alebo polícii s dolapením zlodeja. Napájanie zámku je zabezpečované nabíjateľnou LiFePo batériou, ktorá sa pomocou indukcie automaticky nabíja aj pri jazdení. Konektivitu má na starosti Bluetooth LE ( Low Energy) a podpora sietí GSM/GPRS 900/1800. Zámok bude kompatibilný so zariadeniami s Androidom 4.3 a vyšším prípadne s iOS.

lock8_3

Cena Lock8 začína na 69 librách, čo je v prepočte približne 83 EUR. Balík obsahuje zámok, bezpečnostný kábel a službu zadarmo aktivovanú na 6 mesiacov. Celú ponuku a podrobné informácie o Lock8 nájdete na Kickstarteri, kde môžete projekt aj podporiť.

Zdroj: Kickstarter

29.10.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+