MojAndroid

Displej na mobilných zariadeniach patrí k prvkom, ktoré sa vyvíjajú veľmi rýchlym tempom. Zatiaľ čo pred rokom boli bežné zobrazovacie panely s HD rozlíšením, dnes tu už máme Full HD a vyššie. Existuje však stále veľa možností, ako sa dajú vylepšiť. Či už to je nižšia spotreba, lepšia čitateľnosť na slnku alebo ešte vyššie rozlíšenie. Hoci vyššie rozlíšenie na displejoch s menšou uhlopriečkou už nemá asi väčší prínos, pri tabletoch so 7 a viac palcami je situácia iná. Vyššie rozlíšenie zabezpečuje ostré a jemné zobrazenie textu a grafiky, čo ich používatelia určite ocenia.

4ktablet

To, že aj v tejto oblasti sa dá ísť ešte ďalej dokazuje spoločná snaha spoločností, ako Sony, Toshiba, Hitachi a iných, ktoré spolupracujú pod záštitou Japan Display.  Najnovšie predstavili prvý 12,1″ TFT displej s rozlíšením 4K, ktorý ponúka 3840 x 2160 zobrazovacích bodov. Pri zvolenej uhlopriečke to predstavuje hustotu 365 pixelov na palec štvorcový. Podľa dostupných informácií si takýto panel zachováva svoje minimálne rozmery a energetickú účinnosť. V blízkej budúcnosti by sa tento typ displeja mal stať súčasťou väčších 12″ tabletov.

Náš tip
Japan Display vyrába Full HD WhiteMagic LCD displej s extra jasnou bielou farbou

Zdroj: engadget

23.10.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+