MojAndroid

Na konferencii Big Android BBQ 2013 v Texase, tím vývojárov spoločnosti CyanogenMod oznámili, že ich vlastná ROM bude dostupná v dvoch verziách, s odlišnou cieľovou skupinou používateľov. Cieľom je ponúknuť podporu pre začiatočníkov aj pokročilých “Androiďákov”, ktorí si chcú nainštalovať Cyanogen Mod do svojich zariadení. Spomínané verzie sa budú nazývať “Community Edition”, teda komunitná edícia a “Pro Edition”.

cyanogenmod komunitkna edicia

Na prvý pohľad môže byť pomenovanie “Pro edícia” do istej miery mätúce a človek si predstaví, že takáto verzia ponúkne funkcie naviac, za ktoré sa bude platiť. To však v tomto prípade neplatí. Pro edícia je totižto určená pre začiatočníkov, ktorí nevedia ako si nainštalovať CyanogenMod do svojho zariadenia. Ponúkne jednoduchú možnosť inštalácie, o ktorej sme v minulosti avizovali a všetky zostavenia budú podpísané vlastnými súkromnými kľúčmi. Root bude primárne vypnutý a ROM bude celkovo bezpečnejšia. Cieľ, ktorý tím sleduje je veľmi jednoduchý. Snaží sa prilákať ďaleko širšiu skupinu používateľov, čo v konečnom dôsledku len pomôže spoločnosti rozvíjať svoje produkty.

Potom je tu komunitná edícia, ktorá sa nijak nelíši od toho, čo používate teraz. Tieto zostavenia budú určené pre používateľov, ktorí majú radi CyanogenMod najmä pre svoje nightly zostaenia, prispôsobenie, úpravy alebo taktiež aj Root.

cyanogenmod komunitkna edicia 2

V súvislosti s týmto oznámením boli predstavené aj nové funkcie, na ktorých vývojári pracujú a objavia sa v nových verzách ROM-ky.  Jedná sa najmä o možnosť vytvoriť si používateľský účet, ktorý umožní lokalizáciu alebo vzdialené vymazanie zariadenia a taktiež aj správu, zálohu či synchronizáciu medzi zariadeniami. Okrem toho sa objavia aj tzv. “živé priečinky”, ktoré dokážu usporiadať obsah podľa kontextu a ďalšie novinky.

Spoločnosť taktiež prezradila, že v súčasnej dobe registruje 8,2 miliónov aktívnych používateľov ROM CyanogenMod. Celkový počet stiahnutí sa vyšplhal na 38 miliónov z viac než stovky rôznych zariadení. Pravdepodobne najvýznamnejšie číslo predstavuje počet prispievateľov, ktorí pomáhajú s rozvojom. Tých je viac než 3000.

Zdroj: Cyanogenmod (1)(2)

21.10.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+