MojAndroid

Smartfón nosíme všade so sebou a je takmer vždy po ruke a častokrát je jedinou záchranou pred nudným vyčkávaním v rade alebo pri cestovaní. Využiť ho môžete nielen na prehrávanie hudby, ale aj na sledovanie videí, či prehliadanie fotografií, ktoré ste s ním vytvorili. Hoci Google a ďalší výrobcovia v Androide predinštalovali niekoľko aplikácií pre prehrávanie multimédií, častokrát sa stáva, že nedokážu prehrať všetky typu súborov alebo neponúkajú tak pokročilé funkcie. Aj preto sme v ďalšej časti seriálu Začíname s Android smartfónom vybrali niekoľko aplikácií, ktoré sú určené práve na prehrávanie hudby, videí či prehliadanie fotografií.

Partner seriálu Začíname s Android smartfónom je spoločnosť Prestigio www.prestigio.sk

MX Player

Ide nepochybne o jeden z najlepších prehrávačov videa dostupných pre Android. Ak hľadáte spoľahlivú aplikáciu pre sledovanie vašich obľúbených filmov, seriálov alebo iných videí, tak MX Player vás určite nesklame. Ponúka podporu veľkého množstva formátov a taktiež rôzne funkcie, ktoré vám uľahčia ovládanie pri prehrávaní. Poteší aj prítomnosť detského zámku, takže svojej retolesti môžete na mobile pustiť obľúbenú rozprávku a nemusíte sa báť, že dotykmi po displeji vytočí neznáme číslo alebo odošle nechcenú SMS správu.

MX Player MX_Player_-_Aplikácie_pre_Android_v_aplikácii_Google_Play

MX Player podporuje hardvérové dekódovanie a naplno dokáže využiť aj výkon viacjadrových procesorov. K dispozícii sú funkcie, ako priblíženie videa pomocou gesta pinch-to-zoom, či časová korekcia titulkov pomocou posunu prsta po obrazovke. Titulky navyše podporujú aj slovenskú a českú diakritiku. Podporované sú najrôznejšie druhy súborov. V nastaveniach môžete zvoliť napríklad jas obrazovky, zobrazenie rôznych informácií ohľadom prehrávania (uplynulý a zostávajúci čas, batériu, hodiny, stavový riadok, ponechať zapnutú obrazovku), ale aj veľkosť či font písma, ovládanie a iné.

Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma

Verzia: 1.0
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 1.0
Aktuálna cena: Zdarma

mVideoPlayer

Pekne spracovanou a funkciami nabitou je aj aplikácia mVideoPlayer. Táto sa popri MX Playeri nedá zahanbiť a taktiež ponúka podporu najrôznejších formátov a podporu titulkov s českou či slovenskou diakritikou. Pre ich správne zobrazovanie je však nutné zmeniť kódovanie textu v nastaveniach. Aj tu môžete ovládať prehrávač gestami na displeji a zobraziť informácie o zostávajúcej batérii, hodinách alebo uplynulom čase. Navyše, mVideoPlayer môže identifikovať videá vo vašom zariadení a priradiť k ním informácie a obal, takže sa stáva vašou osobnou filmovou knižnicou.

mvideoplayer1 mvideoplayer

Vytvárať môžete vlastné playlisty, pridávať záložky vo videách a vývojári zabudovali aj vyhľadávanie titulkov na portáli OpenSubtitles.org a iných. Na výber máte aj rôzne možnosti triedenia titulov, či zálohovanie knižnice. Aplikácia tiež umožňuje spúšťanie videí pomocou iných aplikácií, takže môže slúžiť len ako knižnica s vašou zbierkou filmov a seriálov, pričom na prehrávanie môžete následne použiť napríklad vyššie zmieňovaný MX Player.

Mobo Player

Aj Mobo Player patrí medzi tie najlepšie prehrávače. Po jeho nainštalovaní sa vám odvďačí podporou veľkého množstva formátov videa, ale aj titulkov, ktoré sa bezproblémovo zobrazujú aj s diakritikou. Mobo Player sa nedá zahanbiť ani pekne spracovaným používateľským prostredím, či podporou funkcie pre prehrávanie videa v samostatnom okne, ktoré sa zobrazí vždy navrchu. Môžete tak napríklad prezerať internetové stránky a zároveň sledovať aj svoj obľúbený film alebo seriál.

moboplayer2 moboplayer

Funkcionalitu dopĺňa podpora viacerých zvukových stôp, či online streamov prostredníctvom protokolov HTTP a RTSP. Nájdete tu aj detský zámok, playlisty a ďalšie nastavenia pre úpravu vzhľadu, ovládania a prehrávania.

PowerAmp

Z iného súdka je aplikácia PowerAmp, ktorá je určená na prehrávanie hudby. Pomocou nej prehráte akýkoľvek bežne dostupný formát zvuku a navyše ponúka aj prehľadné a funkčné používateľské prostredie s množstvom funkcií vrátane vlastného 10 pásmového ekvalizéru. Zvuk vylepšíte aj pomocou efektov efektov SRS či stereo eXpansion, samozrejmosťou je potom nastavenie výšok a basov.

poweramp2 poweramp

Aplikácia skladby kategorizuje podľa rôznych kritérií, či už podľa skladateľa, žánru, albumu, adresára alebo vlastného playlistu, ktorý je možné aj naimportovať. Oceníte aj také funkcie, ako automatické sťahovanie obalov albumov, časovač pre vypnutie, editáciu tagov, lockscreen s ovládaním prehrávania alebo možnosť zobraziť text ku piesňam. K poslednej menovanej funkcií si však z obchodu Play musíte doinštalovať plugin Musixmatch. Poteší aj vychytávka v podobe automatického spustenia prehrávania po pripojení slúchadiel.

Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma

doubleTwist Player

DoubleTwist Player sa od iných odlišuje predovšetkým možnosťami synchronizácie a prítomnosťou rádia, či podcastov. Vďaka synchronizácií budú po pripojení smartfónu cez USB všetky skladby automaticky synchronizované s PC. Dokúpením pluginu AirSync ich však budete môcť prenášať aj prostredníctvom WiFi. Ponúka všetky funkcie, ktoré by ste od prehrávača mohli očakávať. Samozrejmosťou je teda triedenie skladieb podľa rôznych kritérií, či podpora náhodného prehrávania.

doubleTwist_Music_Player_2 doubleTwist_Music_Player

Vďaka pluginu AirSync je možné aj  streamovať hudbu a videá do vášho Xboxu, PS3 alebo Apple TV. Zakúpením špeciálneho PRO balíka v cene 9,99€, získate navyše ekvalizér, sťahovanie obalov albumov a lepšiu správu podcastov. Prehrávač je jednoduchý a poteší vás svojim pekným a funkčným používateľským prostredím.

Verzia: 3.1.4
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 2.4.2
Aktuálna cena: 4,99 €
Verzia: 2.4.2
Aktuálna cena: 4,99 €

MixZing Music Player

Prehrávač hudby, ktorý určite zaujme svojim dizajnom a funkciami. Ako jeden z mála ponúka triedenie skladieb podľa nálady a problémy mu nerobia ani online rádiá, či automatické sťahovanie textov piesní. Silnou stránkou je tiež editácia ID tagov, grafický ekvalizér a možnosť prehrávať skladby podľa adresárov.

MixZing_Music_Player_2 MixZing_Music_Player

Vďaka MixZingu je možné vyhľadávať novú hudbu a prehrávanie ovládať aj z uzamknutej obrazovky. Prítomný je tiež časovač vypnutia, sťahovanie album artov a dokonca aj video prehrávač. Ak teda hľadáte výborne spracovaný prehrávač s kopou funkcií, MixZing určite stojí za vyskúšanie a nainštalovanie aj vo vašom Android smartfóne.

QuickPic

Neoddeliteľnou súčasťou smartfónov je aj fotoaparát a s ním spojené prehliadanie vami vytvorených záberov alebo iných obrázkov. K tomuto účelu je možné okrem predinštalovanej galérie použiť napríklad aj aplikáciu QuickPic. Ide o aplikáciu, ktorá vyniká najmä svojou jednoduchosťou a rýchlosťou. Dobre bude fungovať aj na slabších zariadeniach.

QuickPic_-_Aplikácie_pre_Android_2 QuickPic_-_Aplikácie_pre_Android

QuickPic umožňuje jednoduché vylúčenie nepotrebných adresárov, ktoré nechcete v galérii zobrazovať a súkromné fotografie a videá môžete dokonca chrániť pomocou hesla. Prehráva animované GIFY a videá a ponúka aj základné nástroje na úpravu v podobe orezania, otočenia alebo zmenšenia fotografií.

Verzia: 4.7.4
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 4.7.4
Aktuálna cena: Zdarma

JustPictures!

Ani JustPictures! sa nedá zahanbiť svojou rýchlosťou a jednoduchosťou. Oproti QuickPic však ponúka pokročilejšie nastavenia a možnosť zobrazenia a uploadovania fotografií na cloudových úložiskách, ako Google+, Facebook, Flickr a iných. Funkcie ako sledovanie fotografií pomocou slideshow a následné nastavenie ako živé pozadie, robia z JustPictures! skutočne unikátnu galériu.

JustPictures__-_Aplikácie_pre_Android2 JustPictures__-_Aplikácie_pre_Android

Galéria umožňuje rýchlo pristupovať k obľúbeným fotografiám a snímky s GPS súradnicami zobraziť priamo na mape. Pre lepšiu správu je možné zábery hromadne kopírovať, presúvať, mazať, označiť ako obľúbené, zdieľať alebo otočiť. Pristupovať môžete aj Exif dátam a fotografie otagovať.

VIDEO

Tipy pre deti od portálu Rodinka.sk

logo-rodinka-sk

Aj vaše deti stále drankajú, aby ste im požičali tablet alebo smartfón, aby sa mohli zahrať? Ak  ešte nemáte stiahnuté žiadne hry, alebo sa deťom už niektoré zunovali, ponúkame vám zopár tipov na jednoduché a nenáročné hry. Čítajte celý článok Detské hry pre tablety a smartfóny

15.10.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+