MojAndroid

Tri roky po uvedení Google TV sa spoločnosť podľa informácii portálu Gigaom snaží zbaviť tejto značky a svoje nádeje presadiť sa v televíznom priemysle bude vkladať viac do Androidu. Google zrejme ešte nie je pripravený oznámiť tieto správy verejnosti, no v nedávnom rozhovore s vysoko postaveným manažérom nemenovaného výrobcu spotrebnej elektroniky sa podarilo zistiť, že Google naozaj chystá rebranding Google TV a nové zariadenie bude nazývať Android TV.

Google_TV_Sony_1

Podľa portálu majú vývojári sťaženú situáciu pri vývoji aplikácii pre televízie tým, že Google TV stále pracuje na Androide 3.2, zatiaľ čo dnešné smartfóny a tablety majú už Android 4.3 Jelly Bean. Google v minulosti oznámil plánovanú aktualizáciu na Android 4.2, ktorá má byť vypustená v treťom kvartáli. Iným dôvodom, prečo Google TV získa novú značku je úspech Chomecastu, ktorý je momentálne najpredávanejším zariadením na Amazone v sekcii elektroniky. Android TV by tak malo byť robustnejšie a všestrannejšie zariadenie, ktoré bude samozrejme ponúkať možnosť streamovania videa a hudby z vašich zariadení. Bude využívať všetko čo sa Google naučil pri chybách s Google TV.

Náš tip
Recenzia | Google Chromecast

Zdroj: Gigaom

11.10.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+