MojAndroid

Spoločnosť BlackBerry už dlhé mesiace hlási stratovosť a finančná situácia dohnala spoločnosť k najhoršiemu. BlackBerry ponúka celý svoj mobilný biznis na predaj a spoločnosti, ktorým boli akcie BlackBerry ponúknuté, nie sú len tak nejaké malé firmy. Reč je o gigantoch ako Google, Cisco, Intel, LG, Samsung,či SAP. Prečo však BlackBerry ponúka svoju mobilnú divíziu konkurencii?

blackberry

Podľa dávnej zmluvy má prvotný nárok na kúpu spoločnosti jej najväčší investor. Tým je v tejto dobe spoločnosť Fairfax Financials, ktorá však v určenom časovom období o kúpu väčšinového podielu v spoločnosti neprejavila záujem. BlackBerry preto ponúka časti svojho podniku vyššie spomenutým spoločnostiam, ktoré ale nemajú záujem o BlackBerry a ich mobilné zariadenia, ale o patenty a servery, ktoré spoločnosť vlastní. Jedinou cestou, ktorá by zaručila aj naďalej predaj smartfónov s BB logom, by bolo odkúpenie spoločnosťou Fairfax Financials, čo sa však javí ako zatiaľ nereálne riešenie. BlackBerry tak stojí pred dôležitým rozhodnutím a je len na vedení spoločnosti, ako sa k tomuto problému postaví. Informoval o tom portál Reuters.

Foto: Engadget

5.10.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+