MojAndroid

Aj vám len tak leží 5 000 EUR na stole a neviete čo s nimi? Tak si kúpte Vertu Constellation, najnovší prírastok v luxusnej rodine zariadení Vertu. Ide o jeden z najdrahších Android smartfónov, ktorý však neohúri svojimi hardvérovými špecifikáciami, ale spracovaním, ktorým sa môžu pýšiť len zariadenia s atypickým Véčkom na tele.

Vertu_Constellation_2

Vertu_Constellation_1 Vertu_Constellation_3

Vertu Constellation, ako sa novinka z luxusnej dielne nazýva, ponúka nevídané spracovanie. Displej je ochránený zafírovým sklom o hmotnosti viac ako 100 karátov, ktoré je takmer nepoškriabateľné. Obdobnú ochranu ponúkajú napríklad luxusné hodinky alebo objektívy mobilných fotoaparátov od Samsungu či Apple. Samotný displej so zlepšeným kontrastom ponúka HD rozlíšenie na 4,3-palcovej uhlopriečke. Šasi zariadenia je zas vyrobené z titánu, ktorý je 2,5-krát silnejší než nerez, no ponúka iba polovičnú hmotnosť. Telo s hmotnosťou až 179 gramov  a rozmermi 142 x 70 x 11,2 mm zdobí na zadnej strane teľacia koža z alpského dobytka v prevedení čiernej, oranžovej, červenej, kapučínovej a mocca farbe.

Srdcom tohto skvostu je 2-jadrový procesor Qualcomm Snapdragon s taktom 1,7 GHz, doplnený o 512 MB pamäte RAM, 32 GB úložný priestor a 1800 mAh batériu, ktorá by mala zvládnuť bezproblémovo 14-hodinovú prevádzku na jedno nabitie.  V stave núdze poteší 17 dňová výdrž v stand-by režime 2G siete. Novinka tiež ponúka operačný systém Android 4.2 Jelly Bean, dvojicu 13 a 1,3 Mpix fotoaparátov, Wi-Fi, NFC, podporu pre rýchle mobilné siete a Bluetooth 4.0. Problémom nie je ani A-GPS, ktoré vás spoľahlivo navedie do akéhokoľvek bodu. Špecialitou sú tiež concierge služby Life a Centrainty, ktoré vám sprístupnia súkromné luxusné kluby alebo šifrované Wi-Fi siete po celom svete. Vertu Constellation bude dostupné už budúci mesiac za cenu 4900 €, plus mínus nejaké drobné.

Zdroj: Trend

4.10.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+